Újabb zölddíj a Szigetnek

// 2020-03-05

Zöld innovációval nyert a fesztivál egy újabb nemzetközi környezetvédelmi díjat.


A londoni Royal Garden Hotelben tartott AGF Awards díjátadón idén már a második nemzetközi díjat nyerte a Sziget Fesztivál környezetvédelmi tevékenységéért.

A Greener Festival szerveződés fesztivál- és rendezvényszervezőknek nyújt segítséget, hogy környezethatékony gyakorlatokkal járuljanak hozzá a bolygó megóvásához. A Greener Festival Awardsot idén másodjára osztották, a Sziget a Greener Innovations kategóriában lett a legjobb.

A tavalyi fesztiválon a fenntartható táplálkozást népszerűsítő étkezőblokkban, a Mama Earth Eateryben olyan ételeket lehetett kapni, melyek előállítása alacsony szén-dioxid-kibocsátással járt, az ételmaradékot és a lebomló műanyagból készült evőeszközöket és tányérokat pedig a Profikomp Zrt. komposztálási technológiájával helyben tudták feldolgozni egy mobil komposztáló berendezéssel. A mindebből előálló humuszt az Óbudai-sziget rekultivációjára fordítják. A helyszínen volt egy “látványlabor” is, ahol a komposztálás folyamatát lehetett megfigyelni.

Természetesen itt nincs vége a fenntarthatósági törekvéseinknek, a Sziget kiemelt küldetése a fenntartható fesztiválozás alapjainak megteremtése, ezért is dolgoztunk ki egy hosszú távú tervet, amit áprilisban a Föld Napjára fogunk bemutatni – mondta Kádár Tamás főszervező.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Nyolcvan idei Sziget-fellépő: