3 virtigli verető tánczene N3xu5-tól, ha nem tudod, hova menj nagypénteken

// 2023-04-06

Három markánsan eltérő számmal segítünk, ha esetleg vacillálnál, hogy mit válassz a húsvéthétvége első napjának partykínálatából. Mármint ha nem lenne elég, hogy N3xu5 mellett egy vadiúj parvatis és sangomás kombó, az Aranyam Project is bemutatkozik.

A Parvati Records portugál régi motorosa, a több mint húsz éve aktív N3xu5 Logic Bomb helyett ugrik be április 7-én Csepelre a Psychedelic Dreams partyra, aki pszichés problémák miatt nem tudta vállalni a fellépést.

Meglehetősen minőségi csere volt ez így (alig másfél héttel a buli előtt intézték) a szervező Dance Moment és Y-Production részéről, mi tagadás, és így ráadásul végre a nagyobbik Csepel Művek-beli klubban, a Playgroundban (Budapest, XXI. kerület, Színesfém utca 7.) düböröghet a true psytrance – a stílus legjobb/legnagyobb nevei ugyanis rendre a kisebbik, köpésre lévő Enterben lépnek föl.

1 Obscure Mutations

Avagy Homályos mutációk – a szépen kimunkált darkpsy-szám nyilván nem a Parvatin, hanem az Organik Circus Records tavalyi Tongue Twister című válogatásán jelent meg. Szabályszerű, mégsem unalmas darkpsy-megoldásaiból nem lehet nem kihallani a fülgyönyörködtető profizmust.

2 Logic Bomb: Sonic Algebra – N3xu5-remix

Pompásan keményíti meg, de egyben hagyja érvényesülni a Logic Bombra jellemző építkezős futamokat, slágeres, de ez kicsit sem zavaró, éppen ellenkezőleg: mérvadó bizonyítéka annak, hogy a slágeresség egyáltalán nem zárja ki a mélységet.

Csodálkoznánk, ha ez a 2020-as szám nem tűnne föl N3xu5 szettjében a helyettesített goalegenda tiszteletére.

3 Banzai Extended Version

És legyen egy nightpsy is azért, mégpedig N3xu5 legutóbbi albumáról, a 2020-as Chronicles of the Pastról (A múlt krónikái). De nem ám az az uncsi nightpsy, simán van például benne kiállás is, de persze nem ettől kifejezetten izgalmas, hanem leginkább storytellinges tagoltságától, történetmesélésétől – a majd’ 11 perces track

a klasszikus goa egyik legjobb és legfontosabb hagyományát idézi.

Pénteki menetrend

N3xus éjjel fél 3 és hajnali 4 között zenél, utána pedig egy órában az általa parvatis, a Sangoma-főnök Daksinamurti révén pedig sangomás Aranyam Project debütalbumát mutatja be.

A portugált 1-től a sangomás-radiozoráslabirhythmes Tsubi vezeti föl, a bulit pedig este 10-kor Hruscsov (Dacru Records/Y-Production) kezdi, akitől fél 12-kor Zeon (Dance Moment) veszi át pultot. 5-től reggel fél 7-ig Tárák (Dance Moment), majd 8-ig Final Fiction (Darth Frog Collective), végül pedig délelőtt fél 10-ig Zegotha (Digital Shamans Records) játszik.

Elővételes jegyek vannak még 6000 forintért, meg páros akciósak is 5000 per főért. A kapuban amúgy 7000-et kell perkálni, de hajnali 5-től már csak 3000-et. További infók a Facebook-eventen.