Ugráljunk együtt a dögön – jegyet nyertek a Chacha-záró Stimmingre!

// 2013-08-28

Minden valamirevaló partyszervező, aki valaha is megfordult a margitszigeti Chachacha Cabrióban, búcsúpartyt tart a héten. 30-án, pénteken, az abszolút utolsó előtti bulit az NVC hozza, mégpedig Stimminggel, aki albumbemutatót tart a helyen. Ugráljunk együtt a dögön, nyertesek a cikk végén!

Szerdán a MoveNora Naughty, Polarize és Roocha – tartott volna búcsút, de sajnos a buli elmaradt, csütörtökön a Chakacsütörtök járja el utolsó táncát, majd szombaton a House2house zárja a halotti tort; mi viszont komolyabban a pénteki párét ajánljuk.

Tény, hogy remek helyszíne volt a budapesti underground-zenei (és néha nem annyira underground) színtérnek a Cabrio. Nem zavart senkit a hang a Duna közepén, és nem a belvárosi forgatagban kellett utat vágni a bejáratig. De minden jónak is vége lesz egyszer, ne keseregjünk ezen, nézzük másképp a dolgokat.

Hazánk népi szokásaitól sem idegen a többnapos, táncba forduló halotti tor, melynek zeneileg esetünkben a nyolcéves NVC által szervezett Stimming-buli a csúcsa. A hamburgi úriember hálás lehet anyukájának, aki a Martin Stimming nevet adta neki, hiszen ennél jobbat elképzelni sem tudunk akkor, ha az ember elektronikus zenék készítésével szeretné tölteni élete hátralevő részét (a stimming angol jelentése körülbelül ismétlődő testmozgás, önstimuláció).

Martin 2008 óta van jelen a nemzetközi porondon, és sok önjelölt zenésztársától alapvetően megkülönbözteti, hogy nem dj-zik, hanem élőben játszik minden alkalommal, illetve hogy a live sem azt jelenti számára, hogy összeereszt pár előre definiált sávot, hanem tényleg élőben, meg nem ismétlődő módon hallható szetteket rak össze. A zenék készítésénél saját maga által felvett hangmintákkal dolgozik, melyeket nem használ föl kétszer. Mondhatjuk tehát, hogy minden fellépése egyedi, meg nem ismétlődő produkció, ami egyre ritkább manapság.

Júniusban megjelent harmadik, saját nevére keresztelt stúdióalbuma adta az apropót a meghíváshoz a Cabrio bezárásán túl, amit természetesen már meghallgattunk mi is, és azt gondoljuk róla, hogy élőben is hallani szeretnénk, főleg, hogy biztos nem úgy hangzanak majd el a számok ott, mint otthon a fotelben, és nem csak azért, mert hangosabb lesz (hallgass bele a lemezbe itt, ha eddig még nem találkoztatok).

A szervezőcsapatból Subotage és Seres jelent támogatást a vendégek számára, a hazai szcénából pedig Karányi, Sobek és Jumpski kapott meghívást az együttsírásra. A belépő este tizenegyig kétezer-háromszáz forint, utána egy ötszázassal több. De ha velünk játszol, ingyen is ott lehetsz:

Nyereményjáték – nyertesek

Mely szervezőkkel apol a Stimming-party szervezője, az NVC jó kapcsolatot a hazai szcénából? (Segítség a velük készített születésnapi interjúnkban, helyes válaszként legalább egy szervezőcsapatot vártunk; elfogadtuk a Hi!Fly-t, a Technokunstot, a Lavalavát, a Hairyt, az Aktrecordsot, a Girlyt és a Bladerunnazt is.)

A megfejtéseket pénteken délután ötig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Stimming tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk ki a péntek esti NVC Light: Stimming Album Launch Budapest partyra, a margitszigeti Chachacha Cabrióba: Domány Verát és Fitos Katát. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őket e-mailben értesítettük, egyben közöljük velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!