Technikás és vad – Gojira-jegynyertes

// 2013-08-29

Ha francia könnyűzenére gondolunk, előbb jut eszünkbe az elektronika vagy a hiphop, mint metál, pedig abban sem állnak rosszul. Itt van például a Gojira, akik annyira szeretik a magyar közönséget, és viszont, hogy idén nyáron már másodszorra jönnek hozzánk. Most az A38-ra érkeznek a nyár utolsó napján, szombaton – a játék győztese a cikk végén.

A július végén megrendezett balatonszemesi Rock Beach Fesztivál után tehát ismét hazánkba látogat Franciaország méltán a nemzetközi élmezőnybe került metálcsapata, a Gojira. A jelenleg Európában turnézó zenekar a Planetnoir Industries és a Yuk szervezésében mutatkozik be augusztus 31-én az A38 hajón.

Az 1996-ban alakult, zenéjében főleg a technikás deathmetálból, a thrashből és a progresszívből merítő, groove-os elemeket is felvonultató zenekar ötödik stúdióalbumát tavaly jelentette meg L’ Enfant Sauvage, azaz Vad gyerek címmel.

A lemez eddigi pályájuk abszolút csúcspontja, sok metálkedvelő az év albumának választotta, de a szaksajtón kívül is elismerően szóltak róla. A zenekar minden tagja lelkes környezetvédelmi aktivista, a dalszövegek is főként a környezetről és annak védelméről szólnak, ez a védjegyükké vált. Többször adtak jótékonysági koncertet, és szerveztek gyűjtéseket a Sea Shepherd elnevezésű nemzetközi tengeriállat-védő szervezet javára.

Aki már látta a négytagú zenekart élőben korábban, annak felesleges ecsetelni, hogy mit is várhat valaki egy Gojira-koncerttől, mérhetetlen precizitással adják vissza a lemezre feljátszott dalokat, melyek élőben természetesen még nagyobbat ütnek.

A koncert állítólag pontosan este nyolckor kezdődik, nincs se előzenekar, se más habverés, csak a metál. A jegy hatezer forint (oké, 5999), de aki velünk játszódik, fizetés nélkül is bejuthat:

Játék, nyertes

A nemrég a Budapest Parkban fellépett hardcore-metálos Hatebreed melyik számát jelölték a negyvenhetedik Grammyn a legjobb metálelőadás díjára? (Segítség korábbi ajánlónkban volt, a helyes válasz a Live for This.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk Gojira tárggyal szombaton délután kettőig. A helyes megfejtést beküldők között egy nyertest választottunk ki, aki ingyen mehet a szombati Gojira-koncertre, az A38-ra: Vizdák Gergő. A nyertes nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őt e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!