Tízéves a Chi Recordings – születésnap a hajón

// 2010-12-15

A szerző “gyermekkori karácsonyait” (igaz, Pelikán elvtárs?!) idézi a hazai elektronikus zenei színtér jelentős kiadója, a Chi Recordings tizedik születésnapján. X/ Flashback!

Az egyik legismertebb hazai elektronikuszenei label, ChiWare/Chi Recordings ünnepli tizedik születésnapját szombaton X Flashback partyján az A38 állóhajón. A Chi korábban jelentős partyszervező is volt, de e tevékenységüket az utóbbi pár évben visszaszorították. E sorok szerzője rendszeresen ott volt a szinte a label, sőt egy mára szétszóródott közösség születését jelentő Ablak_a_Dubra (AAD) a bulikon a Saint Tropez állóhajón.
Az AAD brandet azóta magával vitte az egykori Chi-alapító Naga új labjébe a Hairybe (természetesen Naga és jelenlegi rezidens társa Beta is föllép a szülinapi bulin), de ettől még nem pusztult el a Chi, bár a szombati partyn a rég múltat is idézi. Így a sör-tánc-csocsó hármasság mentén zajló Saint Tropez-és bulikat vagy a későbbi nagysikerű külföldi fellépőktől hemzsegő A38-on és máshol rendezett nagy partykat, vagy éppen a Sziget Fesztivál Labirintusában harsogó őrületeket A hajó motorbárjában ezért a dj-szetteket régi Chi-s party fotók festik alá a kivetítőből.
Persze az alapítók célja nem elsősorban a partyszervezés volt. A label-főnök Fine Cut Bodies és társai tehetséges magyar elektronikuszenészeknek próbáltak megadni a sanszot, hogy országunk határain túl is megméretethessék magukat. Ha csak Flack.su, Amb, vagy a Biscuit Reality nevét említjük, mondhatjuk, hogy a cél sikerült. A label nemzetközi ismertségéről meg az alább linkelt videó tanüskodik.
A fellépők névsora is leképezi a tíz évet ott lesz a viszonylag új hús Biscuit Reality duó élő hangkavalkáddal  horzsolva az agyakat. Szintén élő produkcióval dönget a sok néven ismert Deutsch Gábor, ezúttal Raster nick alatt Ambbel mutatva némi újsulis breaket. A hihop arcként ismert Mango ezúttal Modul nevű technoid projektjével fakít és természetesen a Chi-vezér Fine Cut Bodies is zenél a szülinapi esten,A szerző „gyermekkori karácsonyait” idézi a hazai elektronikuszenei színtér jelentős kiadója a Chi Recordings tizedik születésnapján. X. Flashback!

Még Udvaros Dorottya is föltűnt Chi-partykon

Az egyik legismertebb hazai elektronikus zenei label, Chi/ChiWare Recordings ünnepli tizedik születésnapját szombaton, X/ Flashback névre keresztelt partyján, az A38 állóhajón. A Chi korábban jelentős partyszervező is volt, de e tevékenységet az utóbbi pár évben hanyagolta. Kár, e sorok szerzője is tanúsíthatja, hogy a label, sőt egy mára szétszóródott közösség születését jelentő, a St. Tropez állóhajón az évezred elején tartott Ablak-A-Dubra bulikhoz fogható az egész városban kevés volt.

Az AAD brandet azóta magával vitte az egykori Chi-alapító Naga új labeljéhez, a Hairyhez (egyébként Naga és jelenlegi rezidenstársa, Beta is föllép a szülinapi bulin), de ettől még tovább élt a Chi, sőt kiadványait világszerte megsüvegelik azóta is. A szombati partyn vélhetően a régmúltat is idézi majd a csapat, így a sör-tánc-csocsó háromszögben zajló St. Tropez-bulikat, a későbbi, nagynevű külföldi fellépőktől hemzsegő A38-on és máshol rendezett nagy partykat, vagy éppen a Sziget Fesztivál Labirintusában harsogó őrületeket. A hajó motorbárjában ezért a dj-szetteket régi Chi-partyk fotói festik alá a kivetítőből.

Ami a label profilját illeti: Fine Cut Bodies aka Kevin és társai zeneileg nyitott és sokszínű kiadója tehetséges magyar e-zenészeknek próbálja megadni a sanszot, hogy megmutathassák, mit tudnak. Ha csak Flack.su, Amb, vagy a Biscuit Reality nevét említjük, mondhatjuk, hogy a cél sikerült. A label nemzetközi ismertségéről  az alábbi videó tanüskodik.

A szombati fellépők névsora leképezi az elmúlt tíz évet. Ott lesz a viszonylag új húsnak számító Biscuit Reality duó, élő hangkavalkáddal  horzsolva az agyakat; szintén live produkcióval dönget a sok néven ismert Deutsch Gábor, ezúttal Raster nick alatt, Ambbel közösen mutatva némi újsulis breaket; a breaktől a house-ig töri és egyenesíti az ütemeket Flack.su; a hiphop-arcként ismert Mango pedig Modul nevű technoid projektjével fakít – és természetesen a Chi-vezér Fine Cut Bodies is zenél a szülinapi esten.

A buli a megszokottnál kicsit később, fél 11-kor kezdődik az A38-on, a jegyek 1600 forintba kerülnek.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)