Mátyás király koncertre járna – heti ajánló

// 2010-12-16

Ezen a héten azt írjuk meg, igazságos király Mátyás miket látna, ha egy időgéppel álruhásan átnézne a mába, hogy a jövő héten koncertekre járjon. Még azt se tudta, mi az a barokk, de a képzeletünkben bejönne neki a rock, ahogy a dzsessz, a blues, a pop, a reggae vagy az elektronikus is, de az is tuti, hogy a Koncertblogot olvasná. Röneszánsz heti koncertblog-ajánlat: a legnagyobb király!

Rutkai Bori és a Specko Jedno

Igazságos Mátyás király igencsak vakarná a fejét, pontosabban zsírosodó hosszú haját, ha egy heti programfüzet kerülne a kezébe. Ma estére is nehezen választana, de ahogy a harctéren Kinizsi oldalán, úgy ezügyben is jól döntene, és Grabanc-koncertre menne a ma Mania Music néven üzemelő egykori Sarkba, a Klauzál térre. Rockos zúzás, funkos húzás – dörmögné, ha ismerné ezeket a szavakat. Ha már időgépre szert tett a nagy király, akkor a hipertérugrás is csak bakfitty lehet neki, úgyhogy a koncert egy pontján fájó szívvel, de átficcene a Szekeres Blues Project este kilenckor kezdődő előadására, a Csengeri utcai Pótkulcsba.

Ezen a héten azt írjuk meg, igazságos király Mátyás miket nézne, ha egy időgéppel álruhásan átnézne a mába, hogy egy a jövőhéten koncertekre járjon.  A közmondásosan legnagyobb királyunk még azt se tudta mi az a barokk, de a képzeletünkben biztos bejönne neki a rock, ahogy dzsessz, a blues, a pop, a reggae vagy az elektronikus is, de az is tuti, hogy a Koncertblogot olvasná. Röneszánsz heti koncertmenü, jó étvágyat kívánunk!
Igazságos Mátyás király igencsak vakarná fejét, pontosan zsírosodó hosszú haját a búráján, ha egy heti program füzet kerülne a kezébe. Ma estére is nehezen választana, de ahogy a harctéren Kinizsi oldalán, úgy ezügyben is jól döntene és Grabanc koncertre menne a ma Mania Music néven üzemelő egykori sarkba a Klauzál térre. Rockos zúzás, funkos húzás – dörmögné, ha ismerné ezeket a szavakat. Ha már időgépre szert tett a nagy király, akkor a hipertérugrás is csak bakfitty lehet neki, úgyhogy átficcenne tüstént a koncert egy pontján fájó szívvel, de átficcene a Szekeres Blues Project előadására.
Pénteken nagy a pörgés – hallaná úton-útfélen az igazságos, így másnap újra a koncertajánlókat bújná egész nap az Igazságos.  Rögvest föl is tűnne neki a Vágtázó Csodaszarvas név és ismervén a jó magyar eredet mítoszt el is menne az egykori VHK koncertjére, ahol aztán Kerekes Band koncertjét is meghallgatná.
Bekukkantana az Alcatrazba is a péntek este folyamán, hogy belenézzen Gallusz Nikiék ABBA Show-jába. Ha Dancing Queen, akkor biztos jó családból származik – gondolná és kilenc hónap múlva megszületne egy újabb Corvin a János Kórházban.
Szombaton is nagy a pörgés mondják, és Mátyás már csak azt nem értené, hogy ezek a huszonegyedik századiak, miért nem szédülnek el. Aztán mikor beleszagolna a nájtfívörbe rájönne, hogy csúnyán szédelegnek.
Ahogy a beharangoztuk az A38 hajón ünnepli szülinapját az éppen tízéves Chi Recordings szombaton. Ezt a bulit sem hagyná ki Mátyás, hogy némi elektronika is jusson a fülébe a századunkban eltöltött hét alatt.  A fél tizenegykor kezdődő X/ Flashback előtt Rutkai Bori és a Specko Jedno valamint a Budapest Bár brigádja játszik a hajón nyolctól. Secko Jedno, ezt mondta első arám Podjebrad Katalin is mindig – hümmögné a király, de azért élvezné a zenét, így el is szalasztaná a Kistehén Malenko andalgós koncertjét, melyet a hatodik kerületi Anker klubban rendezik le este fél kilenctől.
Vasárnap reggel már mindenhol fenyőillatot érezne a király és hüledezve tapasztalná, hogy a nagy ünnepre való tekintettel, minden második bulit valamilyen karácsonynak neveztek el. Azon is nagyot hökkenne a tizenötödik századból idecsöppent ember, hogy a föld gömbölyű (tojásdad?), és nem tányér és létezik Eurázsián és Afrikán kívül egyéb kontinens is. Például Amerika, annak partjai közelében hevernek a Karib-szigetek, ahol reggae és ska zenét szívnak magukba a színesbőrű emberek.
El is menne hát a Gödörbe egy reggae karácsonyra tehát december tizenkilencedikén, ahol kellemeset lötyögne és rötyögne a Kingston Kruisers, a Swagga Step koncertjei és a PASO Soundsystem műsora alatt. Hétfőn hard rockra rázza immár nem zsíros hosszúhaját (föltalálták a sampont)  a Hunyadi, a Rubicon, a Chat Noir és az Engine előadásain.Ezen a héten azt írjuk meg, igazságos király Mátyás miket nézne, ha egy időgéppel álruhásan átnézne a mába, hogy a jövőhéten koncertekre járjon.  A közmondásosan legnagyobb királyunk még azt se tudta mi az a barokk, de a képzeletünkben biztos bejönne neki a rock, ahogy dzsessz, a blues, a pop, a reggae vagy az elektronikus is, de az is tuti, hogy a Koncertblogot olvasná. Röneszánsz heti koncertmenü, jó étvágyat kívánunk!Igazságos Mátyás király igencsak vakarná fejét, pontosan zsírosodó hosszú haját a búráján, ha egy heti programfüzet kerülne a kezébe. Ma estére is nehezen választana, de ahogy a harctéren Kinizsi oldalán, úgy ezügyben is jól döntene és Grabanc koncertre menne a ma Mania Music néven üzemelő egykori Sarkba a Klauzál térre. Rockos zúzás, funkos húzás – dörmögné, ha ismerné ezeket a szavakat. Ha már időgépre szert tett  volna a nagy király, akkor a hipertérugrás is csak bakfitty lehet neki, úgyhogy átficcenne a Szekeres Blues Project előadására.

Pénteken nagy a pörgés – hallaná úton-útfélen az igazságos, így másnap újra a koncertajánlókat bújná egész nap. Rögvest föl is tűnne neki a Vágtázó Csodaszarvas név és ismervén a jó magyar eredetmítoszt, el is menne az egykori VHK koncertjére az A38-ra, ahol aztán a Kerekes Bandet is meghallgatná. Bekukkantana az Alcatrazba is, hogy belenézzen Gallusz Nikiék ABBA Show-jába. Ha Dancing Queen, akkor biztos jó családból származik – gondolná, és kilenc hónap múlva megszületne egy újabb Corvin a János Kórházban.

Szombaton is nagy a pörgés, mondják, és Mátyás már csak azt nem értené, hogy ezek a huszonegyedik századiak miért nem szédülnek el. Aztán mikor beleszagolna a nájtfívörbe, rájönne, hogy csúnyán szédelegnek. Ahogy beharangoztuk, az A38 hajón ünnepli szülinapját az éppen tízéves Chi Recordings. Ezt a bulit sem hagyná ki A király, hogy némi elektronika is jusson a fülébe a századunkban eltöltött hét alatt. A fél tizenegykor kezdődő X/Flashback előtt Rutkai Bori és a Specko Jedno, valamint a Budapest Bár brigádja játszik a hajón nyolctól. “Secko Jedno, ezt mondta első arám, Podjebrad Katalin is mindig” – hümmögné a koronás tag, de azért élvezné a zenét, így el is szalasztaná a Kistehén Malenko andalgós koncertjét, melyet a hatodik kerületi Anker klubban rendeznek este fél kilenctől.

Vasárnap reggel már mindenhol fenyőillatot érezne és hüledezve tapasztalná a king, hogy a nagy ünnepre való tekintettel minden második bulit valamilyen karácsonynak neveztek el.

Azon is nagyot hökkenne a tizenötödik századból idecsöppent ember, hogy a föld gömbölyű (tojásdad?), nem tányér, és amúgy létezik Eurázsián és Afrikán kívül egyéb kontinens is. Például Amerika, annak partjai közelében hevernek a Karib-szigetek, ahol reggae- és ska -zenét szívnak magukba a színesbőrű emberek. El is menne hát a Gödörbe egy reggae -karácsonyra december 19-én, ahol kellemeset lötyögne és rötyögne a Kingston Kruisers, a Swagga Step koncertjei és a PASO Soundsystem műsora alatt. Hétfőn hard rockra rázná a Hunyadi, a Rubicon, a Chat Noir és az Engine előadásain.

Kedden és szerdán pedig a Koncertblog-tévé aktuális streamjét is nézhetné, de ő testközelből akarná megtudni, hogy mitől döglik a légy manapság. A keddi Megasztár-klubkoncerten már a sorozat győztesét, Tolvai Renit vagy Kökény Attilát is üdvözölhetné, és szemügyre vehetné a Koncertblog interjúzó munkatársait. Az X-Faktor-nyertesnek meg a Papp László Budapest Sportarénában gratulálhatna szerdán, ahova maga is winnerként, a Koncertblog kisorsolt jegyével menne.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)