Tíz évre is lecsukhatják a Lamb of God énekesét

// 2013-01-03

Két éve a heavymetálos Lamb of God prágai koncertjén addig-addig mászott a színpadra egy Daniel nevű rajongó, hogy az énekes Randy Blythe lelökte, mire az ember belehalt az esésbe. A cseh ügyészség most emelt vádat szándékos emberölésért, és bár Blythe tagadja a szándékosságot, ha a bíróság nem hisz neki, öt-tíz évre is bevarrhatják.

A cseh ügyészség benyújtotta vádemelési javaslatát a prágai bíróságra a Lamb of God énekese, Randy Blyth elleni, szándékos emberölés ügyében. A bíróságnak három hónapja van kitűzni az első tárgyalási napot, vagy további nyomozást rendelhet el.

Korábban számos hírforrás beszámolt róla, hogy Blyth-ot már le is tartóztatták, mikor június végén Prágába érkeztek koncertezni. A vád szerint a Daniel néven emlegetett rajongó a koncert alatt többször felmászott a színpadra, és a harmadik alkalommal állítólag Blythe úgy lökte le, hogy fejsérüléseket szenvedett, melyek végül a halálához vezettek.

Bár Blythe a letartóztatás után néhány nappal kifizette az óvadékot, a cseh hatóságok vonakodtak kiengedni, mondván, valószínűsíthető, hogy elhagyja az országot. A bíró akkor úgy döntött, tíz nappal meghosszabbítja Blythe őrizetét, amíg mérlegel. Végül öt hét előzetes után augusztusban szabadlábra helyezték, egyúttal a kifizetendő óvadékot négymillió cseh koronáról nyolcra (mintegy 95 millió forintra) emelték.

Miután visszatért az Államokba, Blythe közleményt adott ki, kijelentve, hogy visszatér Prágába a tárgyalásra, amennyiben szükséges, és hozzátette: “Továbbra is határozottan fenntartom, hogy teljesen ártatlan vagyok, nem fogok az Egyesült Államokban bújkálni a kiadatás és a lehetséges büntetés elől.”

A Lamb of God menedzsere, Larry Maze közleményt adott ki az fejlemények kapcsán: “Természetesen szándékunkban áll keményen harcolni a vádak ellen, Randy semmilyen körülmények között nem akart sérüléseket okozni a fiatal rajongónak, aki később belehalt a koncert közben elszenvedett sérüléseibe. Tragikus, hogy egy rajongó elhunyt a zenekar koncertje után, de semmilyen körülmények között nem gondolom, hogy Randy bármilyen helytelen tette vezetett volna a fiatalember sérüléseihez és későbbi halálához. A belépőjegy ára nem foglalja magában a jogot, hogy a rajongók felmásszanak a színpadra. Dimbag Darrel Abottot a színpadon, koncert közben gyilkolták meg, az azóta eltelt években bármilyen műfajban is tevékenykedjen egy előadó, jobban őrzik az előadás ideje alatt. Hisszük, hogy Randy profi módon reagált a nagy számú rajongóra, akik aznap estre megrohamozták a színpadot, ezek jó részéről videó is készült, mely kikerült az internetre is. Birtokunkban van a helyszín üzemeltetőjének vallomása, melyben elismeri, nem volt megfelelő létszámú a biztonsági személyzet, és nem megfelelő barikádot használtak. Nos, ha Blythe-ot mégis bűnösnek találják, öt és tíz év között terjedő börtönbüntetést kaphat.


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!
 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)