Törtek bosszúja – jegyet nyertek Rennie Pilgremre, az A38-ra!

// 2012-12-18

Lady Waks és Krafty Kuts után a Ninjabreakz ismét az A38 állóhajóra csalogat, ezúttal a Breakerz Revenge sorozat keretében december 22-én, két nappal szenteste előtt. És nem más szolgáltatja a talpalávalót, mint Rennie Pilgrem, a nuskoolbreakz-szcéna egyik meghatározó alakja. És ahogy a két héttel ezelőtti Krafty Kuts-ra, erre is ingyen mehet, aki a Koncertbloggal játszott – megvolt a sorsolás.

Pilgrem bácsival nem biztos, hogy szívesen összefutnánk egy sötét utcában

A ködös Albionból hozzánk látogató producer már az anyatejjel szívta magába a zenét, édesapja dzsessztrombitás volt. Így vonzódása a funk iránt érthető, a nyolcvanas évekig ilyesféle zenekarokban próbálkozott, majd miután meghallotta a Detroitból érkező technót, ő
is részese akart lenni a történetnek.

House-t és technót kezdett játszani a Rhythm Sectionnel, amivel eljutottak minden komolyabb rave-re ’90 és ’92 között, és egy színpadon nyomhatták a Prodigyvel, Mobyval, az Altern 8-tel vagy épp a Bizzare Inc.-szel.

1993-ban megalapította a Thursday Club Recordingot (TCR), hogy ki tudja saját zenéit adni, melyek eleinte breakbeattel átitatott funkyhouse-ok voltak. Majd később jöttek a nagyobb acidhouse-slágerek, immár Thursday Club néven, a Thursday’s Theme, vagy a Place Called Acid.

A kilencvenes évek második felétől a nuskoolbreakz térhódításával ő is már csak a break-szcénában kezdett alkotni, amit olyan partykban rongyosra hallgatott számok fémjeleznek, mint a London Voodoo, vagy a 2004-es Pilgremage albumán található Defender. A
kiadó aztán olyan neveknek adott otthont, mint Chris Carter, Blim, a Koma&Bones vagy az
Elite Force.

A remixei is legendákká váltak a kétezres évek elején, sanszosan nincs is kortárs break-dj, aki
ne játszotta volt a Zero Emit/Collect című sanzonát Rennie bácsi újraértelmezésében.
Manapság a legtöbb korábbi nuskool-dj-vel szemben, a szíve a funk felé húzott (vissza), inkább mint a dubstep felé, ahogy ezt utolsó stúdióalbuma, a 2010-es Street Legal is bizonyítja.

Szettjeit átlengi a breakbeaten kívül a funk, az acidjazz és a house néhány minőségi darabja
is. Rennie Pilgrem előtt Ludmilla (Ayra Recordings) és Metha (Burn/Rise/Adidas Originals)
melegítik be a lábakat. A levezetésről pedig a ninjabreakzes Pryus és Krueger. (A Pilgrem-party mellett a hajó Motorbárjában a Beat Boutique tizedik szülinapi buliját dj Vodi, Blade, Jocessor és Lucky 23 irányítja.)

Jegyek korlátozott számban az A38 jegypénztárában vagy a hajó oldalán elővételezhetőek, ezernyolcszáz forintért, vagy a helyszínen kétezer-háromszázért. Ám aki a velünk játszik, az ingyen is bemehet.

Jegyet nyertek

Mi a címe Krafty Kuts új albumának, melyről a legutóbbi budapesti buliján, a szintén Ninjabreakz-szervezésű High Definition Break Series 14 partyn is sok zenét játszott? Segítség korábbi ajánlónkban volt, a helyes válasz pedig a Let’s Ride volt.

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk, december 22-én, szombaton délután háromig. A helyes megfejtést beküldők között két jegyet sorsoltunk ki a Rennie Pilgrem-partyra: Csizmadia Zsuzsannának és Szerdahelyi Lászlónak. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, egyben e-mailben értesítettük őket, tudatva velük a buliba bejutás menetét.


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)