Santana nyárra – júliusi koncert az Arénában!

// 2011-02-03
Legalább tizedszer koncertezik Budapesten  a latino gitárhős Carlos Santana é. Július 5-én a Papp László Sportarénát tölti meg a virtuóz és zenekara.
Még szó sem volt a világzene kifejezésről, mikor, Carlos Santana és a nevét viselő zenekar már olyasmivel próbálkozott, fölkavarta az amerikai gitárzenét a latin és karibi zenei motívumokkal, egy kis afro-poppal és afro-beattel, stílus korlátokkal mit sem törődve. Ezt a sokszínű zenei világot mutatja be Santana és zenekara július 5-én a Papp László Budapest Sportarénában is
A mexikói származású gitáros kapcsán szólhatnánk, a 1966-ban alakult első zenekaráról, az 1969-es woodstocki, az 1970-es második, Abraxas című és a Black Magic Woman gigaslágerrel teljes stúdióalbumáról, vagy a további húszról. Beszélhetnénk Santana tíz Grammy-díjáról, Rock and Roll Hall of Fame tagságáról, vagy arról, hogy a Rolling Stone magazin 100-as listáján ő a tizenötödik legjobb gitáros.
Mi most mégis a számos budapesti fellépést idézzük. Majdnem harminc éve még bőven a Kádár-éra idején, 1983 a régi BS-ben látta először a magyar közönség a gitármágust. A nyolcvanas kiencvenes években még vagy fél tucatszor újra eljött Budapestre teltházas koncerteket adni, nemcsak a BS-ben, de a Kisstadionban is megfordult.
A július 5-én a szervező Livenation reményei szerint már harmadszor tölti mag a mester az 1999-ben épült Papp László Budapest Sportarénát, ahol 2002-ben és 2004-ben is elvállalta már a híres gitár. A legnagyobb közönséget vonzó budapesti Santana koncert mégis a legutolsó volt. A 2008-as Kapcsolat koncerten (erről ágyaztunk videókat posztunkba) ugyanis 300 ezer ember előtt játszott a 62 éves zenész.
A július 5én Budapestre forduló idei Santana turné márciusban Ázsiát és Óceániát szeli át, majd áprilisban lecövekel Las Vegasban nyolc előadás erejéig, majd június végén érkezik Európában, hogy négy németországi, majd egy luxemburgi koncert után, a magyar fővárosba is megérkezzen.
A koncertjegyek értékesítésénél Santana min dig gondol legelkötelezettebb rajongóira, így budapesti koncert belépőihez is először a hivatalos rajongói klub tagjai juthatnak, a www.santana.com oldalon keresztül, február 4-én 10 órától február 7-én reggel 8 óráig.
A jegyek teljeskörű értékesítése február 8-án 10 órától kezdődik a livenation weboldalán és a Ticketpro országos hálózatán.

Legalább tizedszer koncertezik Budapesten a nyáron a mexikói származású gitárhős, Carlos Santana. Július 5-én a Papp László Budapest Sportarénát töltené meg a virtuóz és zenekara.

300 ezren Santana koncertjén

Még sehol sem volt a világzene kifejezés, amikor Carlos Santana és a nevét viselő zenekar már affélével próbálkozott. Az amerikai gitárzenét fölkavarta latin és karibi motívumokkal, egy kis afro-poppal és afro-beattel, stílus korlátokkal mit sem törődve. Ehhez a sokszínűséghez tartja magát Santana azóta is, és július 5-én a Papp László Budapest Sportarénában is ebből kapunk némi ízelítőt.

A mexikói származású gitáros első zenekara 1966-ban alakult, 1969-ben fellépett a woodstocki fesztiválon, áttörést jelentő albuma, a Black Magic Woman gigaslágerrel teljes Abraxas pedig 1970-ben jelent meg (aztán még vagy a további húsz is). Santana tíz Grammy-díjat kapott, tagja a Rock and Roll Hall of Fame-nek, és a Rolling Stone magazin 100-as listáján ő a tizenötödik legjobb gitáros.

A gitármágus számos budapesti fellépéséből az első még bőven a Kádár-éra idején, 1983-ban volt, a régi BS-t töltötte meg először. A nyolcvanas-kilencvenes években még vagy féltucatszor újra eljött Budapestre teltházas koncerteket adni, nemcsak a BS-ben, de a Kisstadionban is.

Július 5-én a szervező Live Nation reményei szerint már harmadszor tölti meg a mester az 1999-ben épült Papp László Budapest Sportarénát, ahol 2002-ben és 2004-ben is elvállalta már a híres gitár. A legnagyobb közönséget vonzó budapesti Santana-koncert mégis az eddigi utolsó volt. A 2008-as júniusi Kapcsolat koncerten (erről ágyaztunk videókat posztunkba) ugyanis 300 ezer ember előtt játszott az akkor 61 éves zenész, nem akármilyen hangulatban.

A július 5-én Budapestre forduló idei Santana-turné márciusban Ázsiát és Óceániát szeli át, áprilisban lecövekel Las Vegasban nyolc előadás erejéig, majd június végén érkezik Európába, hogy négy németországi és egy luxemburgi koncert után, a magyar fővárosba is megérkezzen.

A jegyek értékesítésénél mindig gondolnak Santana legelkötelezettebb rajongóira, így a budapesti koncert belépőihez is először a hivatalos rajongói klub tagjai juthatnak, a gitáros internetes oldalán keresztül, február 4-én 10 órától február 7-én reggel 8 óráig. A jegyek teljeskörű értékesítése február 8-án 10 órától kezdődik a Live Nation weblapján és a Ticketpro országos hálózatán.

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra. (x)