Odett-től a Kiscsillagig – heti koncertajánló

// 2011-02-03

Heti koncertajánlónkban ezúttal is csütörtöktől a jövő szerdáig fellelhető programokból válogatunk. Indie, electropop, reggae, hardcore, alterrock, funky, dzsessz, pinkfloyd.

Heti koncertajánlónkban ezúttal is csütörtökről a jövő szerdáig tartó programból válogatunk nagy érdeklődésre számot tartó vagy csak valamiért érdekes koncertek közül, de saját ízlésünkkel sem szegülhetünk szembe.
Mindjárt csütörtökre ma estére csábítóan hangzik a Corvintető programja. Csajok a tetőn hirdeti az est címe, melynek keretében Odett és a Go Girls kezdi a programot, a tinédzser énekesnő és csapata itthon alternatívnak becézett brit poppal és Müller Péter Sziámi szövegekkel csalogat. Az Eat Me electropopja Kozma Orsi hangjával teljes. Az est harmadik bandája szállós-elektronikus és nyíregyházi Óperentziában pedig még egy csaj, Dimanovski Natalie énekel. Kilenctől indul a műsor A hazai indie szintér külföldön talán még jobban ismert zenekara a Moog a Szeparéban koncertezik ma este a Szeparéban, a The Pils nevű előzenekar úgy fél kilenckor kezd.
Pénteken este 9-től az A38-ban hallgatható indie muzsika, pontosan a stílus amerikai színteréhez tartozó ismert zenészekből összeálló New Idea Society és a tavaly ősz óta két albummal büszkélkedő Óriás koncertjét. Ajánlottuk már a roots reggae jamaicai ősatyjának, a jó pár éve Svájcban élő Grammy-díjas Lee Scratch Perry londoni zenészekkel közös fellépését, ugyancsak péntekre.
Az öreg előadását a hazai Kingston Cruisers Bob Marley tribute-ja előzi meg este 9-től a Dürer Kertben. Bob Marley Birthday Bashként is emlegetik az eseményt tekintettel arra, hogy a legenda február 6-án, azaz most vasárnap ünnepelné születésnapját. Nem messze a Dürertől, a Papp László Budapest Sportarénában kavar egy kivételes látvány és hangzás világú showt az eredeti Pink Floyd által is elismert ausztrál tribute-zenekar este nyolctól. A koncert első tíz percét közhvetítjük blogunkon.
A hétvégén az első farsangi bulik is elhangzanak, szombaton fél nyolctól például a III. Budapesti Hard Rock Farsang zúg a Crazy Mamában, a Mobilmánia (azaz a Suszter Lóránt nélküli P. Mobil), a Stressz és a Rotor főszereplésével. Ezalatt a Rocktogonban saját magát idézi a ’80-asok kultikus punk bandája az Auróra.
A Dürerben vasárnap őrülhetünk meg véglegesen egy zúzós újsulis hardcore esten, ahol a  Darkest Hour, a Protest of the Hero, Born of Osiris és a Purified in Blood lép föl 7-től. A Fehervári úti FMH-ban viszont már délután ötkor elkezdődik az Illés klub, ahol a Country Arrabona játssza Szörényiék számait.
Az Új hangok a Gödörből sorozat a próbatrermek zugaiból csalogatja föl az ifjú bandákat a színpadra, hétfőn lesz alterrock is, funky is a Kimért borok, a Mi az ábra? és a Long Play 33 1/3 előadásában hétfőn, fél 10-től. A Rock Randevúban 8-tól Takáts Tamás és Gál Gábor blues klubja kezdődik, ahova mindenhéten vendégzenészeket hívnak egy jó kis jamre.
Kedden a Katona József Színházban tűnik föl a Budapest Bár régi pesti sanzonokkal és kuplékkal, remel dzsessz zenészekkel és Lovasitól, Rutkai Borin és Németh Jucin át, Szűcs Krisztiánig. Aztán szerdán a Budapest Jazz Klubban a többszörös tévé celeb, Soma és az Éva Komplex zenél este 9-től. A Művészetek Palotájában pedig 8-kor kezdődik a Lovasi-féle Kiscsillag koncertje.Heti koncertajánlónkban ezúttal is csütörtöktől a jövő szerdáig lelhető programokból válogatunk nagy érdeklődésre számot tartó, vagy csak valamiért érdekes koncertek közül, de saját ízlésünkkel sem szegülhetünk szembe.

Eat Me!

Mindjárt csütörtökre, azaz ma estére csábítóan hangzik a Corvin-tető programja. Csajok a tetőn, hirdeti az est címe, melynek keretében Odett és a Go Girls kezdi a programot, a tinédzser énekesnő és csapata itthon alternatívnak becézett britpoppal és Müller Péter Sziámi-szövegekkel csalogat. Az Eat Me electropopja Kozma Orsi hangjával teljes, az est harmadik bandája pedig a szállós-elektronikus nyíregyházi Óperentzia, itt Dimanovski Natalie az énekescsaj. Kilenctől indul a műsor.

A Szeparéban, ugyancsak csütörtök este, a hazai indie-színtér külföldön talán még jobban ismert zenekara, a Moog koncertezi. A The Pils nevű előzenekar fél kilenckor kezd.

Pénteken este 9-től az A38-on szól az indie, a stílus amerikai szcénájához tartozó ismert zenészekből összeálló New Idea Society és a tavaly ősz óta két albummal büszkélkedő Óriás lép fel. Ajánlottuk már a roots reggae jamaicai ősatyjának, a jó pár éve Svájcban élő Grammy-díjas Lee Scratch Perry londoni zenészekkel közös fellépését, ugyancsak péntekre. Az öreg előadását a hazai Kingston Cruisers Bob Marley tribute-ja előzi meg este 9-től, a Dürer Kertben. Bob Marley Birthday Bashként is emlegetik az eseményt, tekintettel arra, hogy a legenda február 6-án, azaz most vasárnap ünnepelné születésnapját.

Nem messze a Dürertől, a Papp László Budapest Sportarénában kavar egy kivételes látvány- és hangzásvilágú showt az eredeti Pink Floyd által is elismert ausztrál tribute-zenekar, este nyolctól. A koncert első tíz percét közhvetítjük blogunkon.

A hétvégén az első farsangi bulik is elhangzanak, szombaton fél nyolctól például a III. Budapesti Hard Rock Farsang zúg a Crazy Mamában, a Mobilmánia (azaz a Schuszter Lóránt nélküli P. Mobil), a Stressz és a Rotor főszereplésével. Ezalatt a Rocktogonban saját magát idézi a ’80-as évek kultikus punkbandája, az Auróra.

A Dürerben vasárnap őrülhetünk meg véglegesen egy zúzós újsulis hardcore-esten, ahol a washingtoni Darkest Hour, a  kanadai Protest of the Hero, a chicagoi Born of Osiris és a norvég Purified in Blood lép föl 7-től. A Fehervári úti FMH-ban viszont már délután ötkor elkezdődik az Illés-klub, a Country Arrabona játssza Szörényiék számait.

Az Új hangok a Gödörből sorozat a próbatrermek zugaiból csalogatja föl az ifjú bandákat a színpadra, hétfőn lesz alterrock és funky is a Kimért borok, a Mi az ábra? és a Long Play 33 1/3 előadásában, fél 10-től. A Rock Randevúban 8-tól Takáts Tamás bluesklubja kezdődik, ahova minden héten vendégzenészeket hív egy jó kis jamre.

Kedden a Katona József Színházban tűnik föl a Budapest Bár régi pesti sanzonokkal és kuplékkal, remek dzsesszzenészekkel és – Lovasitól Rutkai Borin és Németh Jucin át Szűcs Krisztiánig  – népszerű énekesekkel.

Szerdán a Budapest Jazz Clubban a többszörös tévéceleb, Soma és az Éva Komplex zenél este 9-től. A Művészetek Palotájában pedig 8-kor kezdődik a Lovasi-féle Kiscsillag koncertje.

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra. (x)