Remény a januári reménytelenségben – HVOB Live pénteken

// 2015-12-22

Mondhatnánk, hogy Tél apó ránk rúgta az ajtót rendesen, de mi a frászról is szólna a január, ha nem erről? Meg egy újabb, emelt fővel, optimistán, kötelezően mosolyogó kezdetről, amit az új év hoz. Vigadjon hát a lelkünk, toljuk is le jégszobortestünket január első teljes értékű pénteken (8-án, a január elsejei péntek nem ér) az Akváriumba, a melodikus technós HVOB Live partyra, mert várhatóan egy csipet nyár csempésződik vissza a jéggel tartósított életünkbe azzal, hogy élőben eljátsszák nekünk legutóbbi, Trialog című albumukat.

HVOB Akvárium péntek buli vokál kortársművészet audió kommunikáció játék koncert live dob party új év január vizuális jegy kishall ingyenjegy belépő-nyereményjáték technó melodictechno kollektiv turmstrasse interjú liveact

Anna Müller; könnyed, bensőséges kapcsolatteremtési képességük a közönséggel elképesztő

Mikor lesz, hogy lesz?

Január 8-án, pénteken este, kora éjjel, szóval, tizenegykor veszi kezdetét a buli, először a Secret Factory spéci warmup-szettjével, melyet éjjel egykor követ az osztrák (bécsi) Anna Müller és Paul Wallner show-ja. Ez valamivel fél három előtt ér véget, majd a Secret visszaveszi a pultot, és zárásig, hajnali ötig adja alánk a lovat. Az este folyamán egymást követik majd a duó szerzeményei előre átgondolt, de mégsem megkomponált sorrendben. A térben és időben való, szemet és fület izgató utazáshoz az öltözékünket tervezzük meg mi magunk. Minden mást ott megkapunk.

Mi lesz?

Élőműsor lesz. Nagyon is az. Egyfelől természetesen miattunk. Mert megvettük a jegyet (vagy esetleg játszottunk, és persze nyertünk). Aztán persze kihúztuk a péntek esti kezdés pillanatáig, problémamentesen abszolválva a bejárat-ruhatár-bárpult-regisztráció-koncertterem útvonalat. Tehát nem vagyunk még halottak. Másfelől a duó trióra, vj-vel egészül ki, és elementáris erejű magával ragadó liveact-műsorral jön.

Az album

A név kötelez. Mondják sokan sokszor, ugyanakkor néha fölöslegesen. De itt pont nem. A Trilaouge, ugyenis nem egy szimpla album a HVOB-tól (a rövidítés feloldása: Her Voice Over Boys). Egy interdiszciplináris művészeti folyamat, egy háromoldalú művészeti projekt. Az új album alapkoncepcióját a képzőművész Clemens Wolf csapata adta. Új ablakot nyitva az albumra.

A vj-ként is dolgozó művésszel ötletelve született meg az a döntés, hogy fizikai kisérletekkel felvett videók és a már megírt hangfoszlányok segítségével inspirálják egymást. Így ennek a közös munkának eredményeképp született az albumot felépítő tíz szám. Ez így tulajdonképp a természetben előforduló folyamat audiovizuális bemutatása.

Bár a zenééhez kapcsolódó látvány és hanghatások által alkotott számok külön és külön is megállják a helyüket, de mégis együtt állnak össze kerek egésszé.

Hol lesz?

Budapesten az epicentrumban. Kedvenc földfölötti tavacskánk kisebbik medencéjében, az Akvárium Klubban.

Hype

  • A duó egyedülállóan könnyed és bensőséges kapcsolatteremtési képessége a közönséggel egészen elképesztő.
  • A HVOB eddig sem csak egyszerű kikapcsolódás volt. Egy könnyed este, ugyanakkor komplex, nemcsak egy zene, hanem egy audiovizuális, multimédiás, művészeti projekt, igazi kortársművészet.
  • Érzelmes technó (melodictechno), amikor legjobban kell, január elején, a jéghidegtől elgémberedett, reményvesztett lelkeknek.

Játék

Hány remixszel volt készen tavalyi interjúnk készítésekor a melodictechno egyik legnagyobb ágyúja, a Kollektiv Turmstrasse? (Segítség az interjú vége felé, a helyes válasz: ötvenhat.)

A megfejtéseket 2016. január 8-án, délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra HVOB tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Horváth Kristófot és Nagy Pétert, akik ingyen mehetnek a péntek esti HVOB Live partyraaz Akváriumba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.