Quimby-tagok külön-külön

// 2011-03-16

A Tündérgyár haladó sorozatában, a Magánszámban mindig egy ismert zenekar valamely tagja zenél szólóban. Ezúttal a Quimby billentyűse, Balanyi Szilárd mutatja meg, mit tud egyedül. Utána a szintén Quimby-tag félceleb, Varga Livius és bandája, A Kutya Vacsorája tolja a zenét, e koncert közvetítéséről még egyeztetünk. Élőközvetítésünk technikai okokból végül elmarad.

A Kutya Vacsorája: ezúttal lesz

Este 8-kor Szilárd koncertjével indul a buli, A Kutya Vacsorájával kapcsolatos szokásos dilemma pedig ezúttal úgy vetődik föl, hogy vagy lesz csúszás, vagy nem. Ha nem, akkor 9-kor kezdenek Varga Liviusék.

Balanyi Szilárd nemcsak a Quimby billentyűse, de stúdiózenészként és szerzőként is dolgozik. Zenélt már többek között Oláh Ibolya vagy Puskás Peti lemezén, és a ’90-es évek végén egy másik kultbrigádban, a Heaven Street Sevenben is játszott. Emellett megjelent már két szólóalbuma is, a 2005-ös Súlytalanság és a 2009-es Sorminta.

Varga Livius nemcsak a Quimby ütős társ-frontembereként és tévés munkáiból ismert igazán (mostanában éppen a Heti Hetesben tűnik föl gyakran). Némi túlzással szólva, nincs olyan magyar alter-zenekar, amelyben még ne működött volna közre így vagy úgy.

A Kutya Vacsorája nem új projektje, zenéjében Szilárd finomságával szemben inkább az erő dominál. Livius afféle hardcore mc-ként szerepel, a punk és hiphop stílusjegyeket is fölmutató bandában.