Popsztár csajok fejték Kadhafiékat – privát koncertek, gigagázsik

// 2011-03-07

Miközben a legnagyobb sztárok imidzsüket építve szívesen vesznek részt nagy ügyeket felkaroló koncerteken, és a világbéke apostolaiként is gyakran föltűnnek, addig egyikük-másikuk jó pénzért még a véreskezű líbiai diktátor, Moamer Kadhafi udvarában is mosolyogva lép föl. Persze nemcsak Kadafinak nem számít a pénz, ha szórakozásról van szó, de orosz és amerikai millárdosok is szívesen fizetnek horribilis összegeket egy-egy sztárért. Az Eagles például csak azzal kaszált 6 millió dollárt, hogy eljátszotta a Hotel Californiát egy New York-i privát bulin.

Egy misi zsebből

Nelly Furtado és Beyoncé nem sokkal a polgárháborúba torkolló líbiai balhé előtt döngicsélt a Kadhafi családnak, mindketten laza egymillió dollárért. Miután a két hölgy rájött, hogy a koncert nem feltétlenül tesz jót az imidzsüknek, a gázsit gyorsan fölajánlották jótékony célra.

Hasonlóan kényes helyzetbe került Mariah Carey, aki szintén egymillió dollárt lapátolt négy elénekelt dalért a karibi St. Barts szigeten tartott újévi “Kadhafi-partyn”, még 2009 első napjaiban – írja a The New York Times.  Carey szóvivője, Cindi Berger nem reagált a gázsi mértékét firtató kérdésekre, viszont felolvasta Carey nyilatkozatát: “Naiv voltam, és nem tudtam, kinek fogok énekelni. Szörnyen érzem magam, és össze vagyok zavarodva, hogy részt vettem ebben a szörnyűségben” – a profilján esett csorbát kiköszörülendő, a készülő új albumán szereplő “Save The Day” jogdíjait ajánlaná föl emberjogi szervezeteknek az énekesnő.

Christina Aguilera ekkora bakot nem lőtt, ő a befektetési guru Charles Brandes Halloween-buliján énekelt egy órát, szintén egymillióért, Ez percenként közel 17 ezer dolláros gázsit jelent, mely nem tartalmazta a fodrász és a sminkes honoráriumát, valamint az utazási költségeket sem. David Borneman, a texasi befektető 2002-ben, a 60. születésnapján a Rolling Stonest akarta hallani élőben, és ezért 7 millió dollárt perkált Mick Jaggeréknek.

Celine Dion állítólag évi 2-3 privát koncertet ad az Egyesült Államokban, a pletykák szerint egy-egy fellépésért szerény 6,5 milliót kér. Ehhez képest aprópénz az a 2 millió, amelyet Andrej Melnyicsenko orosz milliárdos fizetett ki Jennifer Lopeznek, hogy az többek között a Jenny From The Block-ot is előadja a feleségével közösen tartott születésnapi partijukon. Ehhez jött még az a 800 ezer dollár, amelyből az énekesnőt, a férjét és a komplett kíséretét az Államokból Surrey-i 27 hektáros birtokára, onnan pedig a londoni Mandarin Oriental szállodába szállítatta Melnyicsenko.

A Guns ‘n’ Roses szintén egy misit kapott egy moszkvai koncertért, melyet Alekszander Csisztjakov, a Federal Grid Company igazgatótanácsának elnökhelyettese rendezett. Nem maradt ki a privát buliéletből a bulvárlapok kedvence, Amy Winehouse rehab-hősnő sem. Ő egymilliónál valamivel kevesebbet szakított azért, hogy eljátsszon néhány dallamot az orosz oligarchák szokásos évi “céges” buliján tavaly, Moszkvában – írja a BBC.



Robbie Williams, Rod Stewart és Elton John is vállal privát koncerteket egymillió dollár körüli tarifával. A brit sajtó tavaly szellőztette meg, hogy Tom Jones 3,1 millió dollárral a  zsebében távozott egy a vöröskeresztes jótékonysági koncertről. A The Mirror idézte az esemény szóvivőjét is, aki szerint az utolsó centig megérte a Jonesnak kifizetett gázsi. Más források szerint az énekes jótékony célokra költötte a tetemes összeget.

Állítólag George Michael is egy orosz vállalkozónak köszönhet 3 milliót, egy egyórás koncertért fizetett volna ennyit a bányászattal és a faiparral foglalkazó üzletember.

2008-ban Miley Cyrus 200 ezer és 500 ezer dollár közötti összeget kapott, hogy a houstoni Lanier Law Firm karácsonyi partiján énekeljen. Feltesszük, hogy Cyrus kisasszony tarifája azóta jelentősen megemelkedett.

2005-ben a Point Bank Solutions elnöke, David Brooks 13 éves lányának szervezett minifesztivált 10 millió dollárért, az Aerosmith, 50 cent, Tom Petty, Kenny G és az Eagles köszöntötte a serdülő lányt. Plusz 2 milliót meg azért pengetett ki Brooks, hogy az unokaöccse dobolhasson az Aerosmithben. (Brookst később csalással, pontosabban hűtlen kezeléssel vádolták meg, de az öcskös még dobolhatott egy jót).

A rekord gázsi az Eagles nevéhez fűződik, nekik  egy ismeretlen fölajánló fizetett 6 milliót, amiért mindössze a Hotel California-t (klip följebb) kellett eljátszani egy NY-i privát partin. Ez hozzávetőleg akkor is egymilliót jelent perceként, ha jól elhúzzák a gigaslágert.