Pitbull maradandót harapott

// 2012-02-07

Az idei Latin Awards gálán az amerikai rapsztár Pitbull kapja BMI lemezkiadó cég elnöki díját, jelentették be az esemény szervezői.

Az elismerést olyan előadók adják, akik “mély, maradandó hatást gyakoroltak a szórakoztatóiparra.” Ennek a kategóriának a díját korábban már hazavihette, Taylor Swift, Gloria Estefan és Willie Nelson is.

A 31 éves előadó tavaly rakás slágert adott ki, beleértve a Give Me Everything, a Shake Senora és a Rain Over Me dalokat.

Zenéjét nem lehet könnyen meghatározni, merít a reggae, a hip-hop, a dancehall és a Miami bass világából – mondja a szakirodalom.

A Floridában, kubai szülők gyermekeként született Pitbull neve egyébként Armando Christian Perez. Bár szövegei gyakran két nyelvűek: angol-spanyol- határozottan kikéri magának, hogy származása alapján beskatulyázzák.

“Nem vagyok latin rapper!” nyilatkozta egy korai interjúban”Rapper vagyok, aki történetesen latin. Vágod?”

A Give Me Everything tavaly áprilisban listavezető lett az Egyesült Királyságban, és az év 6. legnagyobb példányszámban eladott maxija volt.

A díjátadóra egyébként március 30-án kerül sor a Las Vegas-i Encory Wynn-ben.


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)