Sose volt még ennyire aktuális a hajó világvége-beszélgetése

// 2020-03-24

Kedd este Lovasi András osztja meg világvégével kapcsolatos gondolatait a Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 közös produkciójában.

A Kortárs szerzők című – mely most kapott egy alcímet is: Maradj otthon, nézzél tévét! – sorozat keretében kerül a Youtube képernyőjére ma este 8-kor Lovasi András és Horváth Imre László beszélgetése. A téma kis túlzással aktuális, amennyiben vannak, akik azt gondolják, hogy a koronavírus-járvány maga a világvége, pontosabban annak a világnak a vége, ami eddig volt, merthogy a világ nem lesz már olyan, mint a vírus előtt.

Világvége – mondja be a megafonba a tölcsér hang – énekelte Lovasi a Kispál és a borz frontembereként. Ha az ember Kispál-dalokba képzeli magát, jobb lenne a Nyár volt, s a blúzát szél…, de helyette most marad az Ágy, asztal, tv.

A beszélgetés témája ugyanis a világvége és a művészet kapcsolata: “Miért ragadja meg úgy a költői és nem költői képzeletet egyaránt, mióta csak ember él a földön, és hogyan működik ez a költészet a mindenki által ismert, közös magyar tudatalattiba immár beépült Lovasi-dalokban.”

Lesz persze zenei kíséret is, dj Lee n’gum kezei alól, aki Kispál-dallamokat játszik majd, és vizuálja is a beszélgetést, ami itt lesz látható:

Lovasi zenekara, a Kiscsillag egyébként most adott ki új albumot, melyről itt írtunk.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Csak csajok zenéi a hajó nőnapi lejátszási listáján: