Akiknek a zene az utolsó menedékük

// 2020-09-19

Zárul az idei furcsa nyár reggae-mókatára, második évada utolsó részéhez érkezik az Open Air Rádió Dubbers’ Delightja.

Tavaly, a legutóbbi igazi nyáron indult az Open Air Rádió Dubbers’ Delight dub/reggae-műsora, ami persze az idei nem igazi nyáron is folytatódott. A műsorvezető-doktorok, Android, Vizi és Pepper most leteszik a lantot, valamint egy bestofot az asztalra az elmúlt, összesen 15 adásukból, másfél órába sűrítve a világ legjobb reggae-jeit.

A zene szült engem s a nemzedékem
a zene az utolsó menedékem. Tudom, hogy egyszer a zene öl meg
zenével adjanak vissza a földnek!

– énekelte Hobo a klasszikus sorokat ’88-as Rohadt rock and rolljában. Nos, az Open Air Rádió reggae-doktorai pont így vannak, és hát valószínűleg sokan pont így vagyunk ebben a lángoktól ölelt országban és világban. Mint írják a rádió oldalán,

dub/reggae-műsorukat is mindössze azzal a céllal hozták össze, és készítik nyaranta, hogy a dub, a reggae (és holdudvara) legkiemelkedőbb képviselőinek dalaival menedéket nyújtsanak azoknak, akiknek a zene alapvető létszükséglet ebben a kurvára kizökkent világban, amiben élünk.

Két éve után az ezen a hétvégén adásba kerülő bestoffal az is céljuk, hogy megmutassák: van élet a reggae-ben Bob Marleyn is túl – akit persze nyilván imádnak ők is. Rajta kívül például olyan nevek balzsamozzák lelkeket 16. adásban, mint: Peter Tosh, Lee Scratch Perry, Horace Andy, Gregory Isaacs, Eek A Mouse, Barrington Levy, Burning Spear, Toots & the Maytals, Wayne Smith, Dillinger, Sister Nancy, Dawn Penn, Max Romeo, Junior Dread, Rockers Hi-Fi, Thievery Corporation.

Az adást itt hallgathatod, az összes eddigit pedig itt éred el.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Dr. Zoidberg Szívesen sorozatában emlékezett meg a legnagyobb gitárosról: