Natalie Cole a Sportarénában

// 2010-07-23

 Az 1991-ben megjelent Unforgettable…With Love-val érte el legnagyobb sikerét a dzsesszikon Nat King Cole lánya, Natalie Maria Cole, aki  július 26-án, hétfőn lép fel a Papp László Budapest Sportarénában Horgas Eszter fuvolaművész után. A két Grammy-vel díjazott lemez hetekig a slágerlisták élén süvített, egy évvel később, a lemez által keltett sikerhullámokon ‘‘65-ben elhunyt édesapjával a zenetörténelem egyik legkülönlegesebb duettjében is előadta az Unforgettable című számot. 

 

Így:

 

 

 

Az r&b, a dzsessz és a soul egyik legnagyobb női alakját sokan támadták azzal, hogy kisajátította, és meglovagolta apja sikereit. Ha így is volt, kit érdekel, a végeredmény nekünk okoz örömet. Natalie korábban kicsit nehezebben lendült túl a kritikákon, és magánéletében fellépő nehézségek is a sötét oldal felé rángatták, már nem csak szórakozásra használta a drogokat, a heroin és a crack magába szívta. ‘83-ban elvonóra ment, és túlélte.

 

 

 

Az Unforgettable…With Love aztán végleg helyre tette, és a lendület nem fogyott a következő három Grammy-díjig, így összesen már kilencet tárazott be. De mondhatjuk, hogy a lendület most is megvan, hiszen az utolsó ilyen elismerést pont tavaly kapta a Best Traditional Vocal Album kategóriában a 2008-as Still Unforgettable lemezért.