Napi videók: Karányi meg a Wegha

// 2011-02-14

Szombaton bekukkantottunk a pesti éjszakába, a Wegha-Karányi Nightot közvetítettük élőben vagy hat órán keresztül, törzshelyünkről, a Blog Music klubból. A felvételt öt videóban tesszük közzé alább:

A party nevéből kiderül, hogy egész éjszaka Karányi és Wegha váltogatta egymást a dj-pultban. Karányi Dani az utóbbi években tűnik föl gyakraban underground elektronikus partykon.

2002-ben kapta föl őt is az akkori Yonderboitól induló “dunatempós” hullám. Az akkor megjelent Oktogon című debütalbumát (két másik szerzői lemeze a 2005-ös Digital, Digital és a 2008-as Aerodynamics), mellyel némi hazai és jelentősebb külföldi elismertséget szerzett.

Karányi első két albumának anyagát egy komplett zenekarral adta elő, brigádja rendszeres vendége volt a hazai és külföldi fesztiváloknak a 2000-es évek első felében. 2005-ös lemeze után viszont már nyitott az elektronikus zenei partyk menő stílusai felé. Hamarosan önálló liveactjeivel és dj-ként is megjelent a különböző szórakozóhelyeken, eleinte breakzenét játszva, később a trenddel tartva a tech-house és a minimal felé fordult.

A másik rezidens, Wegha nevét a 90-es évek végén ismerhette meg az akkoriban gombamód szaporodó goa-psy partyk közönsége. A halásztelki ártérben rendezett legendás bulikon is rendszeres fellépő volt, és a Deep Smile csapattal saját partykat is szervezett. A 2000-es évek közepe óta viszont már ő is technót, techhouse-t és minimalt játszik leginkább. Wegha a mai napig rendszeresen föltűnik a különböző pesti klubok dj-pultjában.

A Koncertblog további közvetítéseinek felvételeiért kattints a pirosra.