Múltkor a feneke szakadt szét, most meg szívrohamot kapott Brian May

// 2020-05-25

Sűrűsödő problémák a Queen gitárosánál. De azért jól van amúgy.

Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba.

Elmesélte még, hogy a szívroham előtt egy héten keresztül komoly fájdalmai voltak gerince alsó részén, az ülőidegében, mri-t is végeztek rajta, ami “olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába”.

A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosok megállapították, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét elvégzésének lehetősége.

De végül inkább három úgynevezett sten, vagyis csőszerű, hálós szerkezetű eszközt helyeztek be. Most otthon lábadozik. A Queen 72 éves gitárosa nemrég kerti munka közben szenvedett farizomszakadást. A szívrohamról szóló videójában most úgy találgatott, hogy azért lehet, mert ötven éve cipeli a nyakán egy gitárját, ami nyilván nem tett jót, de mint mondja, “azért megérte”.

Azon is merengett, hogy a Queen 1974-ben megjelent harmadik lemezének címe, a Sheer Heart Attack (Könnyű szívroham) mindig is nyugtalanította kissé, és elismerte, hogy a cím talán felzaklathatta azokat, akiknek már volt szívrohama.

Most már én is a klub tagja vagyok. Srácok, vigyázzatok magatokra!

Múltkor meg a NASA-nak írt zenét:


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Köszönjük, Kutyapárt! Ja, nem, köszönjük, First Craft Beer!