Hatalmas szabadtéri kocsmává alakítják a Budapest Parkot

// 2020-05-25

Csütörtökre lesznek kész a Parkkerttel, aznap délután 4-kor nyitnak.

A tánctereket (melyből három is van: a nagyszínpad előtt, illetve a bejárattól balra és jobbra két kisebb) kerthelyiséggé alakítják át, asztalokkal és székekkel. Egyelőre tesztüzemet tartanak így június 6-ig, jövő péntekig. A belépés természetesen ingyenes.

A város, sőt az ország legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye ugyanakkor készül az augusztus 15. után tartó időszakra is, mikortól mostani állás szerint valószínűsíthetően már lehet rendesen koncerteket tartani. Augusztus 20-ra a bosnyák balkánfolkos Dubioza Kollektiv buliját tervezik, szeptember 7-re a fúziós/artpopos, ausztrál Tash Sultanát, október 3-ra pedig a Scootert tudták eltolni júniusról.

És a szezon még ezután is, egészen október 16-ig, a Ganxsta Zolee és a Kartell koncertjéig tart a tervek szerint. De a magyar sztárok közül is soknak, például Bye Alexéknak, az Irie Maffiának, a Kowalsky meg a Vegának, a Honeybeastnek, Caramelnek, a Margaret Islandnek, Jamie Winchesternek, a TNT-nek, a Magna Cum Laudénak, a Brainsnek (legutóbbi klipjükről itt írtunk), Rúzsa Magdinak, a Quimbynek, a Halott Pénznek, a Budapest Bárnak, a Wellhellónak, a 30Y-nak, Pápai Jocinak is van már időpontja – itt böngészhető az összes.

A tesztüzem viszont talán azért is tart majd június 6-ig, mert ezen a héten, tehát jövő héten simán elképzelhető, hogy bejelentik, hogy 500 főnél kisebb rendezvényeket lehet majd tartani, ami a Parknak is új felállás lesz. Feltehetően ők is szívesen adnának helyt kisebb koncerteknek, még akkor is, ha egy ekkora helynél nehéz 500 főnél kisebb vendégszámnál rentábilisen kinyitni.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)


Zeneipari latolgatás tartalompartnerünktől, a Muzzaktól: