Megasztárok kapcsolódnak Rod Stewarthoz – LIVE

// 2010-06-26

Június 26-án tizennegyedik alkalommal vehetünk részt a Kapcsolat Koncerten, most a Koncertblog kamerái is helyszínen lesznek, hogy élőben közvetítsék a Megasztár nyerteseinek fellépését, akik Rod Stewart koncertjére melegítik be a közönséget.

 

A T-Mobil szervezésében a hagyományosan a 06-30-as előhívószámhoz, azaz június 30-hoz legközelebb eső időpontban, az ’56-osok terén (volt Felvonulási tér) megrendezésre kerülő rendezvény kontinensünk egyik legnagyobb szabadtéri koncertje. 

 

 

Az elmúlt években olyan európai- és világsztárok váltották egymást a színpadon, mint Elton John, Santana, Bryan Adams, Jimmy Cliff vagy Sting. Idén sincs ez másként, a Kapcsolat 2010 fő fellépője a világ legjobb fehér soul énekeseként emlegetett Rod Stewart lesz. 

 

 

 

A skót származású sztár kilenc kamionnal és közel 100 tonnányi koncertfelszereléssel érkezik hozzánk. A szervezők – a korábbi évekhez hasonlóan – több százezer embert várnak az eseményre.

 

 Az idén 65 éves Rod Stewart pályáját a máig híres Jeff Jack Bandben és a The Faces nevű zenekarban kezdte, innentől zenei karrierje folyamatosan felfelé ívelt. Szólókarrierjét 1969-ben kezdte el az An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down című albumával. Slágerei világszerte sikereket értek el: Nagy-Britanniában hat egymást követő albuma lett listavezető, az Egyesült Államokban tizenhat kislemeze került be az eladási listák első tíz helyezettje közé, ezek közül négy elérte a listák élét is. 250 millió eladott lemezével elmondhatjuk róla, hogy az egyik legsikeresebb brit zenész, a brit „Q” magazin 2007-es szavazásán meg is választották minden idők 33-dik legnagyobb zenészévé. Zenéjében az amerikai gyökerekben eredő rock, soul és blues zenéket olvasztja össze, nagy hatást gyakorolt a heavy metál és punk-rock stílusok alakulására.

 

Az angol származású előadó legújabb albuma, a „Soulbook” 2009. októberében jelent meg, melyen a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul slágerei élednek újra. Lemezén újra együtt dolgozhatott korábbi producer társaival, Steve Tyrellel és Steve Jordannel, kiknek révén olyan nevekkel zenélt, mint Ray Parker Jr, Waddy Watchel, Darrell Jones, Dean Parks és David Paich. Az albumon duettet énekel Mary J. Blige-dzsal és Jennifer Hudsonnal, sőt, Stevie Wondert is hallhatjuk harmonikázni saját “My Cherie Amour” című dalának Stewart által készített feldolgozásában. 

 

 

Az est további fellépői lesznek a korábbi Megasztár versenyek győztesei. A Koncertblog kamerái előtt fellép a Megasztár 2 két legjobb előadója, az idei évben új albummal jelentkező Molnár Ferenc Caramel és Tóth Gabi, hallhatjuk és láthatjuk továbbá Gáspár Lacit és Oláh Ibolyát a Megasztár 1-ből, valamint Király Viktort, a Megasztár 4 „Év Hangja” díjának nyertesét. Az ő előadásukban hangzanak el a korábbi tizenhárom Kapcsolat koncert szuperdalai. A Megasztár nagyjait a húsztagú Modern Art Orchestra kísérni.

 

A szuperkoncert megrendezése hatalmas előkészüléteket igényel: több mint negyven technikus és nyolcvan rakodómunkás dolgozik a színpad, hangrendszer és látvány felépítésén. Mindehhez és a kapcsolódó szolgáltatásokhoz (öltözők, éttermek stb.) 23 tonnányi vasat használnak fel. A látvány elsöprő lesz, a közönség a külön erre a turnéra épített 150nm-es kivetítőn követheti majd a koncertet, ami – a rednezők ígérete szerint – még a Hősök teréről is tisztán hallható lesz.

 

A rendezvény ideje alatt lehetőség lesz véradásra is. A Magyar Vöröskereszt két véradó kocsija 14 órától várja az önkénteseket a Városligeti fasor torkolatánál, illetve az Olof Palme sétányon.