Az elektronikusok is segítenek – S.O.S. Magyarország LIVE

// 2010-06-24
Jó dolog ilyet látni. Furcsa mód, ebben az országban mindenki szíve másfelé húz, ám valami nemes (és most a szó jó értelemben, politikai színezettől mentes verziójára gondolok) cél érdekében mindig képesek vagyunk összefogni. Múlt hétvégén az underground muzsikusok csillogatták meg évtizedes D.I.Y. szervezési tapasztalatikat: gyakorlatilag a semmiből hoztak létre egy 44 (!) zenekar részvételével lezajló bulit, aminek a bevételével, 1.419.000 forinttal hozzá tudtak járulni az árvízkárosultak megsegítéséhez. Most hétvégén pedig a mainstream elektronikus (és kis részben rock) zene hazai képviselőire vár ez a feladat a Hajógyári szigeten. Élőben közvetítjük a segélybulit.
 
A sziget dolgozói saját szemükkel látták mekkora pusztításra képes a víz, hiszen a június 6-ai hétvégén az ő munkahelyeiket is elöntötte az ár. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy egyesített erővel próbáljanak segíteni a hozzájuk hasonlóan szenvedőknek.
 
A péntek hajnaltól (június 25.) szombat reggelig tartó rendezvény egyetlen darab, bármelyik bejáratnál megváltható, 1000 Ft-os belépővel látogatható, amivel a sziget teljes területén, összesen 10 színpad, 10 különböző zenei stílus fellépőire bulizhatunk. A belépő ára csupán a kötelező minimum, akinek lehetősége van rá, nyugodtan vásárolhat több karszalagot is, hiszen a fellépők ingyen játszanak aznap, a belépőkből származó bevétel teljes összegét az árvíz sújtotta településeknek adják át másnap hajnalban. 
 
 
 
A vendégeken kívül a személyzet tagjai is megvásárolják a karszalagokat, a fellépő dj-k és előadók pedig fejenként 5 karszalaggal járulnak hozzá a rászorulók megsegítéséhez. A befolyt összeghez a Hajógyári szigeten lévő szórakozóhelyek tulajdonosa, Vizoviczki László pedig 5 millió forintot ad hozzá.
 
Az elhatározás tehát megvan, lássuk, mire bulizhatunk aznap este. A Bed Beach-et Mága Zoltán és az Angyalok nyitja 23:30-kor, majd dj Free, Antonyo, Roberto és Lauer játszik, Sári Évi és Mr. Gold Sound vokáljaival kiegészülve. 23 órától egészen éjfélig a magyar NB I.-es focicsapatok válogatott vendéglátósai mutatják meg a bárpult mögött, mivel keresték a kenyerüket a foci előtt.
 
A Bud Night Terrace-on palymate-ek és aktuális celebek viszik a show-t, sorrendben: Debreczeni Zita, Zimány Linda, Polgár Krisztina, Szuper Levente, Claudia Dedei Aryee, Alexis, Danny Blue, valamint a vivás vj, Zola. Ezen a helyszínen, akinek kedve és kerete van rá, jótékonysági célból licitálhat a legszebb (lány) és a legsármosabb (fiú) főiskolásra, hogy az este hátralévő részét az egyik döntős társaságában tölthesse.
 
A délelőtti bulik fő helyszíne, a Coronita már este 11-től, egészen reggel 11-ig várja a progresszívebb elektró kedvelőit Miss Siva, Schiipman, Slide, Aydan, Andrewboy, Manic-N és dj Stick tolmácsolásában.
 
Aznap este a Dokkban az undergroundabb, feltörekvő stílusok ifjú képviselői kergetik majd őrületbe a tűsarkús lányokat. Beborulós deep vs féktelen rave a legjobbaktól: Sauberstaub, Manipulator dj’s, RobotRock, Nora Naughty, PlasticKids & Stereo Killaz.
 
A Dokk Beach-en klipforgatással egybekötött buli zajlik majd, dj Fat és dj Quick pörget Hajdú Péter műsorvezetésével, hajnali 3-kor itt adják majd át a befolyt összeget a támogatottak képviselőinek. Fellépnek: Zoltán Erika, Mága Zoltán, Hip-Hop Boyz, UFO, Sipos F. Tamás, Kozmix, Retro School Band.
 
Végül a Stúdióban meglepő, ámbár örvendetes módon a rockzenéé lesz a főszerep: Mobilmánia, Akela, Kalapács, Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok, After Rain, CrossHolder, Tirpunk, Bugz, AC/BC, Lifejune és a Sic Transit várja a 4/4-től tikkelőket.
 
Aki aznap mégsem tud ott lenni sem a gátakon, sem a Hajógyárin, az se búsuljon, hisz a Koncertblogon élőben közvetítünk a buliról, így senki sem marad le az este legjobb részeiről.