Marsalkó Dávid: Valójában most szól csak igazán minden arról, hogy mennyire odafigyelünk a másikra

// 2021-04-22

A Jeep és az Armadillo közreműködésével készült videóban a Halott Pénz frontembere néz be a már jóideje üresen tátongó fesztiválhelyszínekre, de a nehézségek mellett végre már a reményről is tud beszélni.

Ahol általában a zene, az öröm, és a szabadság otthona található, ott már régóta csönd és üresség honol. Marsalkó Dávid Sopron és a Hajógyári-sziget ikonikus fesztiválos helyeit járta be, ahol mint mondja, a súlyos némaságban megtalálta a reményt.

A soproni Volt Fesztivál mezői és a Hajógyári-szigetre vezető K-híd hosszú ideje üresen áll. Ott, ahol tavalyelőtt még sok ezer ember előtt énekelt és állt a színpadon, ma senki nincs. Ám a Jeeppel közösen készített kisfilmből kiderül, hogy az a csönd, ami most a zenei szcénában honol, valójában még nagyobb közösségi élmény, mint bármilyen koncert: jelzi, hogy az emberek törődnek egymással, és otthon maradnak.

Nagyon nehéz volt ez az egy év, de most már látjuk a fényt az alagút végén. A filmmel azt üzenjük, hogy a közösség hogyan tud erőt kovácsolni a távolságtartás időszakából: valójában most szól csak igazán minden arról, hogy mennyire odafigyelünk a másikra. Ez pedig egy reményt adó érzés – mondja a Halott Pénz frontembere.

A zenekar egyébként egyáltalán nem tétlenkedett a karanténidőszak alatt, hamarosan megjelenő új albumumal jelentkeznek, és készülnek föl az idei szezonra, mely a remények szerint már sokkal teljesebb lehet a zenerajongók számára, mint a tavalyi.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Zenei vezetőnk, Dr. Zoidberg minisorozata, a Szívesen legutóbbi része: