Kigyulladt Neil Young autója, leégett egy raktár

// 2010-11-19

Több mint egymillió dolláros kárt okozott a világhírű gitárosnak, Neil Youngnak, hogy egy raktárépületben lángra kapott az autója. A hibriddé átalakított 1959-es Lincoln Continentalt újra kell építeni, de Young gitárjai szerencsére megmenekültek.

San Francisco közelében kigyulladt egy raktárépület, ahol Neil Young énekes-zeneszerző számos vagyon- és emléktárgyát tárolja. A helyi tűzoltóparancsnok szerint a tűz kiindulási pontja Young hibriddé átalakított 1959-es Lincoln Continentalja volt.

Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a tűz így is mintegy 850 ezer dolláros kárt okozott a művész ingóságaiban, és további 250 ezer dollárra rúg az épületkár.

A tűzoltóknak mindazonáltal sikerült a raktár nagy részét megmenteniük, a 3000 négyzetméteres épület körülbelül 70 százaléka épségben maradt – beleértve Young néhány más értékes autóját, valamint gitárjait és fényképeit.

Young az autót az energiahatékonyság jegyében alakíttatta át, hogy bebizonyítsa: az akkumulátorral, illetve biodízellel is működő autó a világ egyik, az üzemanyagot a leghatékonyabban hasznosító járműve. A hatméteres, 2300 kilós autó átalakulása nyomon követhető volt a www.LincVolt.com oldalon is.

A művész nyilatkozata szerint a tüzet emberi mulasztás okozta, töltés közben ugyanis felügyelet nélkül hagyták a kocsit. “Sajnos hibáztunk” – ismerte el Neil Young.

Címkék: , ,