Kapnak vizet és sört ugyanúgy, mint cipőt és bugyit

// 2020-01-27

Ígéretes-friss zenekarokat láthatunk január 31-én, pénteken a Stoner Sörbálon, a zuglói S8 Underground Clubban.

Az este 7-es kapunyitás után egy órával indul a program a zuglói helyen, a The State of Miserable műsorával, ami elég változatosnak ígérkezik, amennyiben a kiírás szerinti “psychedelic-grunge-stoner-noise-goth-rock” mind benne lesz.

Aztán egy húszperces átállást követően jön a Mert band szintén egyórás programja, akiktől – tekintve, hogy ez a koncert vezeti föl készülő debütalbumukat – nyilatkozatot is kértünk és kaptunk:

Két éve vagyunk ebben a felállásban együtt, és egy ideje már tudjuk, hogy az egyébként rengeteg próbatermi és koncertanyag simán körberajzolható fehér krétával lemezformátumban is. Erre lesz egy nyilvános kísérlet az S8-as buli, ahol az új üstökösként vagy inkább meteorrajként jegyzett The State of Miserable mellett az alapvetésnek számító Stonedirttel osztjuk meg a színpadot, logikus elgondolások által megszabott időközönként, vagyis nyilván nem egyszerre. Zeneileg a kezdetekben a stoner dallamvilágát vegyítettük a Rollins Band dühével, mára azonban a tagok saját finomságai jelölik ki a dalok irányait, most éppen a dobosunk, Barni által hozott gitárfutam csókolózik egy Joy Division-hangulattal ciszben. Tömegbe ugrálós punkos darára úgyszint volt már precedens koncerten, mint szerelmes lassúzásra, kaptunk vizet és sört ugyanúgy, mint cipőt és bugyit. Ezekre próbálunk építeni január 31-én is.

Hát, mit mondjunk, elég izgalmasan hangzik, és ez még mindig csak a kvázi felvezetés a talán tényleg fő zenekarnak mondható Stonedirtre, mely 22:40-kor lép színpadra; ők közel másfél órás koncertet adnak majd.

Éjféltől éjjel fél 3-ig, talán hajnali 4-ig is pedig Filléres Rockdiszkó zárja a péntek estéd. a “legjobb metal-punk-rock-gothic-folk-dark-nu-slágerekkel. Erre – tényleg filléres tehát – 300 forint a belépő, míg a koncertekre elővételben és a helyszínen fél 8-ig egy ezres, utána 1500.

Cikkajánló