James Arthur nem adta föl – világsztárként érkezik az Arénába

// 2015-11-05

James Arthur, a brit X-Faktor kilencedik, 2012-es győztese közel négymillió eladott lemezzel a háta mögött éppen második, The Story So Far című albumát népszerűsíti világkörüli turnéjával. A turnénaptárban november hetedike, szombat mellett Budapest neve áll.
A kilencedik brit X-Faktort egy bizonyos 1988-as születésű, James Arthur nevű middlesbrough-i énekes, zeneszerző nyerte meg. A fátyolos hangú, érzelemdús dalokkal előrukkoló srác tizenöt éves kora óta szüntelenül zenél. A saját alapítású Traceless, később a Moonlight Drive, a Cue the Drama, a Gift for a Girl, a Save Arcade és a The Emerald Skye zenekarok után kötött ki 2011-ben a The Voice tehetségkutató-realityben, ahol csak a legjobb kétszázig sikerült eljutnia.
De nem adta föl: 2012-ben bemutatkozott az X-Faktorban is, melyet végül győztesen és közönségkedvencként zárt, ezután pedig már első dala, az Impossible szinte azonnal világraszóló sláger lett, a Youtube-on mára majdnem kilencvenmillió lejátszással… Karrierje az ilyenkor szokásos “shooting star” ívre váltott, azóta is hatalmas rádiókedvenc minden egyes megjelenése, 2013-as bemutatkozó albumát is milliók vásárolták meg szerte a világon, ami nem kis teljesítmény manapság, mikor nagyjából lehetetlen küldetés lemezt eladni.
Népszerűségének az X-Faktor megnyerésével törvényszerűen együttjáró erős médiajelenléten túl semmi különösebb titka nincsen, rajongói szívébe épp egyszerűségével és természetességével lopta be magát. A soul, r’n’b és rock műfajvilágában ösztönösen otthonosan mozgó énekes magas érzelmi töltetű, saját szerzeményű dalaival és gyermekien őszinte, természetes előadásmódjával keni kenyérre az ilyesmire fogékony, leginkább persze tiniközönséget.

Második albuma, a The Story So Far idén májusban jelent meg. Dalait az énekes egy világkörüli turné keretein belül mutatja be rajongóinak, egyedi feldolgozásokkal és a legnagyobb slágerekkel együtt. Budapestre november hetedikén, szombaton ér el a turné, a koncert a Papp László Budapest Sportarénában kezdődik este nyolckor (kapunyitás pedig a már megszokott módon egy órával korábban órakor van).

James Arthur koncertje előtt Kállay-Saunders András és zenekara, a Kállay Saunders Band lépnek majd föl egy félórás előadással, mellyel az ötödik Megasztár nagy felfedezettjének, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő Andrásnak saját bevallása szerint egyik álma válik valóra, hiszen épp James Arthur a kedvenc énekes-dalszerzője.

Jegyek még akadnak korlátozott számban, tíz- és tizennégyezer forint közötti áron, az állóhelyre speciel tízezer egy tikett. Viszont nálunk két nyertes ingyenjegynek örülhet, ha velünk játszik.

Jegyet nyertek

Melyik évben közvetítettünk másodszor X-Faktor-nagykoncertet az Arénából? (Segítség akkori cikkünkben, a helyes válasz 2011.)
A megfejtéseket november 7-én, szombaton délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Arthur tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Holbeck Ferencet és Páskom Lillát, akik ingyen mehetnek a szombat esti James Arthur-koncertre, a Papp László Budapest Sportarénába. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.
Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!