Izgalmasan hangulatos, andalítóan táncoltató – Kollektiv Turmstrasse a Dürlinben

// 2015-11-09
November második szombatján ismét a kedvenc melodictechnós párosunk, a Kollektiv Turmstrasse gyönyörködtet Budapesten, ezúttal a Dürlinben, de még mindig a Stayfly szervezésében. Most jön velük a hasonló irányultságú, de sötétebb tónusú, máltai The Element is.
KT májusban openair-bulin Belgiumban – legközelebb hozzánk is jöhetnének nyáron

Úgy tűnik, a német, konkrétan berlini Kollektiv Turmstrasse elhatározta, hogy nálunk köszönti és búcsúztatja a telet. ugyanis tavaly novemberi fellépésük után majdhogynem napra pontosan visszatérnek hozzánk, miközben április legelején is zenéltek Budapesten. A közönség mindannyiszor imádta őket, és viszont, különben hallani se akarnának felőlünk, és mi se őket (ráadásul mindkét őszi fellépésük, a mostanit is beleértve, az egynapos retropopfesztivál, a Total Dance napjára esett).

Tavaly novemberben dj-szettel érkeztek az Akváriumba, illetve pontosabban csak érkezett a duó egyik tagja, Nico Plagemann, ugyanis a másik édesapja a buli napján kapott szívrohamot, így érthető módon Christian Hilschler inkább otthon maradt. Chris apukája szerencsére felépült, ők pedig nagyon hamar kompenzálni akarták az elmaradt teljes felállásos fellépést.

Amire rá is tromfoltak, hiszen április negyedikei bulijukon a Teslában már igazi liveactet adtak. A műsort a tavaly novemberi ittjártukkor Nicóval készített, majd aktualizált, személyes interjúval vezettük föl.

A KT-nak a most szombati már a ötödik zenélése Magyarországon (a tavaly novemberi már a második volt), és most is liveacttel érkeznek egy számukra új helyszínre, a Dürlinbe. Az új helynek külön örülhetnek, hiszen nekünk azt mondták, Budapest a tíz-tizenöt évvel ezelőtti Berlinre emlékezteti őket, imádják fölfedezni, amit lelkesen javasolnak családjuknak és barátaiknak is.

Izgalmasan hangulatos, helyenként andalító, de legtöbbször utaztató és táncoltató melodictechnójuk tehát igazi liveact lesz. Ezúttal azonban a program egy “kis-headlinert” is tartogat, a máltai technós The Elementet. Az ő zenéje még kevésbé trance-es, mint a KT-é, még ha szintén komolyabban operál is dallamokkal. A melodictechnót (a Saun Noel Sammut polgári néven élő) Element inkább a sötét oldal felől közelíti, ami különösen izgalmas és előremutató kombinációt alkot. 

A Kollektiven és rajta kívü a főszervező Stayfly vezetője, Alive, illetve az áprilisban már bevált KT-kísérő dj-je, Ramin Sayyah játszik, a kiírás szerint este tíz és reggel hat között. Részletesebb információ, vagyis időrend még nincsen. Jegy se sok, a háromezres elővételesek és a hatezres vipjegyek például már elfogytak, négyezresből akad még pár – meg nálunk kettő, amit megnyerhetsz.

Játék

Hogyan született a KT Tristesse számához klip? (Segítség velük készült interjúnkban, a helyes válasz: “Ez egy nagyon furcsa sztori. Nico és én egy közösen kitalált ötlet alapján írtuk a Tristesse-­t. Egy este kaptunk egy e-­mailt egy rajongótól. Megköszönte, hogy megírtuk a Tristesse-t, és csatolta a videót. Döbbenten néztük, mert pontosan arról szólt, amit mi elképzeltünk. Próbáltuk elérni őt, de egyetlen e-mailünkre sem válaszolt. Nagyon jó érzés, hogy a zenék ilyen gyönyörű dolgok megálmodására inspirálja az embereket.”)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk KT3 tárggyal november 14-én, szombaton délután háromig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Formagi Balázst és Péter Attilát, akik ingyen mehetnek a szombat esti Kollektiv Turmstrasse + The Element partyra, a Dürlinbe. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!

Eddigi Kollektive Turmstrasse-kontentjeink:

A zenénk gyönyörű dolgok megálmodására inspirálja az embereket – idén tavaszi interjúnk és ajánlónk

Add át magad érzelmeid buja és csodálatos világának – tavalyi novemberi ajánlónk