Ez az igazi progresszív psytrance

// 2020-04-04

Pezsgőbontós nap volt a tegnapi az intelligens, matematikus és a szó eredeti értelmében progresszív psytrance felkentjeinek.

Megjelent a nightpsy/forest egyik legnagyobb ígéretének tartott Ingrained Instincts várva várt debütalbuma.


A görög duóval majdnem napra pontosan két éve jelent meg interjúnk:

A 9 db 7-8 perces track elképesztően kimunkált hangzása és sávjai még a műfajon belül is – melynek jellemzője a végletekig kidolgozott hangzás – kiemelkedő minőségűnek számít. Évek óta rengeteg helyre hívják őket játszani, fellépéseik zajos sikert aratnak, nem csoda, hogy a rajongók tűkön ültek, hogy mikor jelenik meg már végre az első albumuk.

Ami nem talán nem is jöhetett volna jobbkor, mint akkor, amikor a karaténban mindenkinek több ideje van albumokat rendesen odafigyelve meghallgatni. Ráadásul a címe is nagyon betalál: Invent the Future – vagyis Találd ki a jövőt. És hát a jövő, illetve egy másik jövő kitalálására épp most egyre nagyobb igény mutatkozik.

Az egyik leginvenciózusabb psytrance-kiadó, a német Sangoma Recordsnál kijött albumot Londonban és Thesszalonikiban rögzítették, három számnak van közreműködője, a kiadófőnök Daksinamurti, illetve Jumpstreet és Nektarios. A lenyűgöző maszter Micky Noise munkája, míg a szintén odaverő artwork a Mute Illustrationé.

Itt hallgasd meg streamen, majd vedd meg 10 és fél euróért, megéri!


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Ez a legutóbbi psytrance-es cikkünk, psytech-mix dj Hruscsovtól: