Töltsd a szombat estéd Bobby McFerrinnel!

// 2020-04-04

Bobby McFerrin 2018-as koncertjét adja le a Müpa szombat este 8-tól.

McFerrin a legtöbbünknek a Don’t Worry, Be Happyt jelenti. Ez a világsláger azonban csak egy apró része a munkásságának. Énekesként és karmesterként fáradhatatlanul kereső, aki nemcsak saját zenéjét határozza meg újra meg újra, hanem a művészek között elfoglalt helyét is. Nincsenek műfaji korlátjai, eredeti módon törli el a stílusok közötti határokat, keze alatt dzsessz, pop, rnb, klasszikus és világzene forr össze, sokszor egyetlen dalban.

Csaknem négy évtizede van a pályán, zenélt együtt Chick Coreával, Herbie Hancockkal, Joe Zawinullal, Tony Williamsszel, Yo-Yo Mával, és vezényelte a Bécsi Filharmonikusokat is, és kapott tíz Grammy-díjat is. Leginkább szöveg nélkül énekel, saját invencióját használva.


McFerrin a minap lett 75 éves, Drs, a Koncertblog-közeli dj mixszel kedveskedett az alkalomra:

A Művészetek Palotája szombat esti, 8-kor kezdődő és nagyjából háromnegyed 10-ig tartó közvetítésében, a Müpa Home sorozatban 2018. május 3-i előadását közvetítik felvételről a ház Facebook- és Youtube-csatornáján, illetve a Mupa.hu-n. Afrikai és közel-keleti hagyományokon alapuló meditációs és improvizatív, Circlesongs című anyaga újraértelmezését mutatja be vokalista kísérőkkel.

Közreműködők:

Ének: Joey Blake, Dave Worm
Vokál: Bolyki Sára, Fellegi Anna, Horváth Cintia, Kanizsa Gina, Várallyay Katus, Várallyay Petra, Bolyki László, Fábián Attila, Homor Máté, Molnár Gábor, Varga Dávid, Vavra Bence

A Müpa a jól ismert időpontokban – műfajtól függően este 7-kor, fél 8-kor, 8-kor megnyitja virtuális hangversenytermét és előadótereit, hogy az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását közvetítse. Ezek mellett az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként, a nemzetközi összefogásnak köszönhetően a Facebook-oldalán Európa egy-egy jelentős koncerttermébe is elrepít.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Részletes ajánló a Müpa összel talán tényleg elkezdődő, következő évadjáról: