Hörgés, metál

// 2010-03-18

Rögtön csütörtökre itt is egy nagyon fasza koncert nektek, drága olvasók. A romániai – vagy erdélyi, tökmindegy, állítólag nem beszélnek magyarul – Negura Bunget nevű zenekar játszik a Mappa klubban egy kedves kis black metal koncerten csütörtökön, vagyis március 18-án. A Negura Bunget, idióta neve ellenére viszonylag népszerű zenekar az európai undergroundban – vélhetően transzilvániai származásuk adja el őket a Báthory Erzsébetet és Drakulát fetisizáló külföldi  blackereknek -, elvileg májusban is körbejárják Európát egy klubturné keretében, ahol a magyar Neochrome is elkíséri őket. A Neochrome ezen az estén is fellép, a másik hazai előzenekar pedig a remek avantgarde-metált toló Damned Spirits Dance. A koncert különleges vendége a svéd The Way Of Purity, akik annyira undergroundok, hogy még egy fotó sem készült róluk eddig, mert szerintük csak a zene számít. Lelkük rajta.

 

 

Rá egy napra, pénteken két rettenetesen régi magyar underground legenda támadja meg az egybenyitott Vörös és Kék Yukat. (Szokjátok meg egyébként, hogy nekem a mostanában néha Blue illetve Red Hell néven futó két szomszédos klub örökre Yuk marad, bocs). Az At The Gates-féle dallamos death metálban erős Casketgarden és a budapesti, kicsit mogorvább Tesstimony is több, mint tíz éve jelen van a hazai undergroundban, több lemezt készítettek már, és ez a számtalan vendégzenekarral felturbózott buli biztos kiváló mészárlás lesz azoknak, akik elmerészkednek ilyen hidegben Óbudára.

 

Szombaton a Crazy Mama klubba menjen az, akinek még nem volt elege a reszelésből: itt a nagyon mókás nevű Thrashvér Tour elnevezésű rendezvényen fog gyilkolni Magyarország legrégebbi – nomen est omen – thrash metál zenekara, az ózdi Remorse, társuk ezen az estén a budapesti Megazetor, a Mytra és a Decadence lesz. És hogy a jövő hétre se maradjatok koncert nélkül: szintén a Mappában játszik kedden, vagyis március 23-án a lett Soundarcade, akik kimondottan érdekes poszt rockot tolnak, némi folk hatással, úgy a Tool és a Callisto irányvonalán. A vendég itt az új ep-n dolgozó Angertea és az instrumentális gyilkosságot nyomató Vostok Room.