“Azért azt látnunk kell, hogy ez a helyzet mégsem olyan, mintha háború lenne”

// 2020-04-05

Ma este újra Álarcos énekes az RTL Klubon, ami kétségkívül az utóbbi idők legszórakoztatóbb zenés tévéshow-ja.

Legkarakteresebb szereplője a Robot, aki mögött jóideje Hevesi Tamást sejtik a nyomozózsűri tagjai, ami szerintünk erős tipp – beszéltünk hát egyet az énekessel, és kértünk tőle három dalt, amit olvasóinknak küld, amivel tudják tartani magukban a lelket. Az egyik ez:



Figyeli az RTL Klub Álarcos énekes műsorát, tud róla, hogy adások óta a nyomozók Hevesi Tamást sejtik a Robot mögött? Mit szól hozzá?
– Erről nem nyilatkozhatok.

És hogy tetszik a műsor, mit gondol a koncepcióról?
– Miután több adás óta követem, azt kell mondanom, hogy ragyogó műsor! Van benne minden, ami a szórakoztatáshoz kell: humor, kreativitás, verseny, zsűri, báj.

Hogy bírja a karantént? Milyen projektjét törte derékba a koronavírus-apokalipszis? Hogy tartja magában és barátaiban, hozzátartozóiban a lelket?
– Természetesen mint mindenki más ebben a helyzetben, most valamit csinálunk valamiért. Azért vagyunk otthon ezekben az időkben, hogy ezen a katasztrofális vírushelyzeten minél előbb túljusson az ország. Több más ágazat mellett a zenésztársadalmat is nagyon súlyosan érinti a kialakult válság. Gyakorlatilag minden fellépésemet törölték, két kisebb vállalkozásomat is működésképtelenné tették az elmúlt hetek változásai, így nyilván várjuk, hogy az élet visszazökkenjen a korábbi medrébe. Mindemellett azt gondolom, a pozitív gondolkodás a minden krízishelyzetből kivezető út! Most van időm arra, hogy zenészként azokat a projekteket befejezzem, amiket régóta halogattam. Dalokat írok, alkotok, beszélgetek a barátaimmal telefonon, sokat nevetünk, egymást buzdítva igyekszünk segíteni a másikat a szakmai dolgok terén. Őszintén szólva bizonyos fokig élvezem ezt a lelassult életet, a friss levegőt kertben, a madarak csiripelését, olvasni a napsütésben. Azért azt látnunk kell, hogy ez a helyzet mégsem olyan, mintha háború lenne. Van élelmiszer az üzletekben, gyógyszer a patikában, számos szolgáltatás is elérhető. És ami plusz jó hír, hogy a gyógyszer kutatása is nagyon előrehaladott állapotban van. Időnként azon tűnődöm, milyen jó volna, ha Budapest ilyen élhető város lenne mint most. A légszennyezettség,  a halálos balesetek száma harmadára esett vissza.

Kérünk három dalt, melyekkel pedig mindenkiben, és persze a rajongóiban tartja-tartaná a lelket! Legalább egy saját legyen a három között!
– Az első talán a We Are the World. Az előadók sokszínűsége a dalban jól szimbolizálja, hogy csak közös összefogással lehet a vírust legyőzni. Vagy a Csak szállj tovább című dalom, amit feltettem az Fb-oldalamra, hallgassátok meg! Illetve az Ébresztő című közös dalom Oliver From Earth-szel, ami elérhető a Spotify-on.

A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Föl vagyunk háborodva!