Hangfoglalás a Szabihídon

// 2019-06-19

Július 6-án a Szabihídon az ötödik évadát záró Hangfoglaló Program minifesztivált rendez, mely a hazai könnyűzene sokszínűségét hivatott megjeleníteni és ünnepelni. A program a Szabihíd szervezőinek alapgondolatához illeszkedve a zeneszerető közösségnek és a hazai zenekultúrának ajánlja ezt a napot.

Július első hétvégéjének szombatján olyan előadók lépnek majd föl a Hangfoglaló Szabihíd Minfesztiválon, melyek eddigi pályájuk során a támogatási rendszer valamelyik pontján már csatlakoztak a Hangfoglaló Programhoz, vagy éppen jelenleg is támogatottak. Vannak köztük az induló előadói pályázaton, a nemzetközi piacra lépést segítő pályázaton és az előzenekari programba becsatlakozott produkciók is.

A délután 2-kor kezdődő minifesztiválon koncertet ad majd az idei évad induló előadói közül a Kassandra, a Dlrm, az Ohnody és a Néhai Bárány, de találkozhatunk a nemzetközi színtéren egyre látványosabb sikereket elérő a Belauval, a napot pedig garantálható bulihangulattal az ország legjobb koncertzenekarai közé tartozó Dope Calypso zárja. A koncerteket követően pedig silentdiscóba fordul az este: Linczényi Márkó kortárs urbánus dj-szettjét élvezheti mindenki a helyszínen biztosított fülhallgatókon.

A zenés programokon túl a Hangfoglaló Program munkatársai egész nap információs standdal várják az informálódni, beszélgetni, játszani vágyókat. A rendezvény nyitott és ingyenes.