Hajóval a föld alól – underground triplakoncert az A38-on

// 2011-10-26

Három kevésbé ismert banda hódítaná meg az A38-hajót csütörtök este. A triplakoncertet  az alteros-folkos Krómpillangó nyitja a kiírás szerint 8-tól (lesz abból fél 9 is), utánuk kezd a neoprogdark (jelentsen ez bármit) Tegnapután fél 10-kor, végül a feszes húzós-zúzós grúvrockot toló és az elektronikával sem kevéssé kacérkodó Grabanc következik 11 körül. A három különböző stílusú zenekar közös nevezője talán az energia.

Grabanc: basszer a lépcsőn

Krómpillangó

A Krómpillangó Grabancon ragadja a Tegnaputánt címmel tartanak triplakoncertet csütörtökön az A38-on. A magát hangzatos szlogennel  definiáló Krómpillangó alternatív zenéjéből nem hiányoznak a folkos elemek. Azt mondják magukról:  “A Krómpillangó egyetlen szárnycsapása a színpadon érzelemcunamit idézhet elő a nézőtéren.” – hú!  Ha jól figyelünk. eklektikus zenéjükből kihallunk blues, reggae és punk elemeket is.  Krómpillangóék kezdik tehát a hármaskoncertet a kiírás szerint 8-kor.

 

A Krómpillangó fölállása:

Szőke Tímea, ének, vokál
Preininger Walter, szólógitár, ének, vokál
Strack Ádám, ritmusgitár
Geszler János, basszusgitár
Lajer László, dob, ének, vokál

Tegnapután

Az”érzelemcunamin” túl a Tegnapután keményíti be az estét 9 körül. A neoprogdark megjelölés egy folktól a triprockig tartó izgalmas stílusutazást takar.  Az öt különböző zenei világból érkező tag jó érzékkel rakja össze a számokat. Ezt 2006 óta élvezheti a nép különböző klubokban és fesztiválokon. A Tegnapután úgy tíz óra körül áll színpadra.

 

A Tegnapután fölállása:

Léh György , ének, gitár
Kiss Kornél,  ének, hegedű
Gyurmánczi Attila, gitár
Petrik Béla, basszusgitár
Puskás (Puskin) Tibor, dob

Grabanc

A srácok tudnak hatni a közönségre. Egy tavaly nyári koncerten a Vittulában – ahol Tasi Csabi basszernak csak a kocsma lépcsőjén jutott hely – egyenesen nagyszínpadra követelte őket a több tíz embernyi törzsközönségük. A közönség azóta bővült, és csütörtökön kívánságuk is teljesül, a Grabanc az A38-hajó nagyszínpadán mutathatja meg instrumentális, elektronikával bőven dúsított funkrockját, melyben Gimesi Szabi doromb és Reményi Laca szaxofon játéka a fűszer. A Grabanc valamikor 10 és 11 között következik csütörtökből a péntekbe hajolva.

A Grabanc fölállasa:

Ihász Péter, gitár
Tasi Csaba, basszusgitár
Alberkovics Péter, dob
Turcsoki Péter, kütyük
Gimesi Szabolcs, doromb
Reményi László, szaxofon

Jegyek a helyszínen

Érdekes kísérletet láthatunk csütörtök este arra nézvést, mennyi embert tud megmozgatni három különböző stílusú underground banda egy hétköznapon. Úgy tűnik jól állnak, az elővételes jegyek egy szálig elfogytak, de helyszínen még lehet kapni tikettet 1200 forint ellenében. 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)