Újra összeáll a Stone Roses – koncertturné jövőre

// 2011-10-25

Tizenöt év után állt össze az indie előfutárának is tekinthető zenekar, a Stone Roses, és turnéra is indul 2012-ben. Az angol rockbanda abban a nem titkolt reményben áll újra össze, hogy néhány igen jövedelmező show-t adjanak kiéhezett közönségüknek.

The Stone Roses

A lehetséges újraegyesülésről időnként fölmerülő találgatások után a londoni The Soho Hotelben hivatalosan is bejelentette jövő évi koncertturnéját a Stone Roses. A sajtótájékoztatón mind a négy eredeti tag (Ian Brown énekes, John Squire gitáros, Gary “Mani” Mounfield basszeros és Alan “Reni” Wren dobos) is jelen volt. 

Az 1983-ban alakult The Stone Roses csak 1989-ben jelentette meg első, The Stone Roses című albumát, mely hat év útkeresés után végre meghozta a sikert a bandának, Az első lemezre alaposan ráültek a srácok, mert a következő gyűjteményük, a Second Coming csak 1994-ben jelent meg.

A zenekar 1996-ban tűnt el a köztudatból, a John Squire gitáros távozását követő katasztrofális Reading Festival-szereplés hosszú időre kedvét szegte a bandának. Tizenöt év kellett az ocsúdáshoz, hogy most bejelentsék az újraegyesülést. 2012-es turnéját június 29-én és június 30-án kezdi az együttes egy manchesteri duplakoncerttel.

Elképzelhető, hogy új SR-dalok is elhangzanak a turnén, sőt egy új hangzóanyag megjelentetése sem kizárt. Ian Brown, a frontember azért nyugalomra intett:”Reméljük! De ezt már mondtuk máskor is, nem igaz?” A manchesteri koncerteket az SJM szervezi. A turné további állomásait és időpontjait egyelőre nem közölték.

Forrás: Billboard

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)