Folk Fesztivál a Civil Rádióért

// 2011-11-17

November 18-án, pénteken a Fonóban, a Civil Rádió önmaga támogatására rendez folk fesztivált olyan fellépőkkel, mint Szalóki Ági, a Vujicsics együttes, a Besh O Drom, David Yengibarjan, a Vodku együttes, a Lighthouse zenekar és a Mörön duó.

Szalóki Ági

Az 1995 óta működő Civil Rádió mára 220 önkéntessel készíti műsorait. Kapcsolatot tart több 100 civil szervezettel. Olyan témákat karol föl, olyan véleményeket jelenít meg, olyan problémákra hívja föl a figyelmet, amelyekről más médiumban nemigen hallunk.

A jelen gazdasági helyzetben egyre nehezebb a rádió működése. Ezért rendezik meg november 18-án, péntek este az SOS Civil Rádió Folk Fesztivált a Fonó Budai Zeneházban, az újbudai Sztregova utcában.  A Civil fontosságát jelzi, hogy a zenészek nem kérnek tiszteletdíjat föllépésükért péntek este. Pedig ott lesz a dzsesszben és folkban is otthonos Szalóki Ági, de Ági korábbi bandája, a húzós roma világzenét játszó és nemzetközi sikereken is túl lévő Besh O Drom is.

Játszik a délszláv népzenéket Magyarországon majd’ 40 éve népszerűsítő Vujicsics Együttes és a dzsesszt meg világzenét keverő hazánkban élő örmény, David Yengibarjan. A Vodku Együttes közép-kelet európai és balkáni alapú világzenével, a Lighthouse Zenekar a magyar és ír-kelta dallamvilágot ötvöző ének központú muzsikával, míg a Mörön Duó, elektronikával játszó városi népzenével érkezik a Fonóba szombaton.

A Civil Rádiót támogató fesztiválra a jegyek 2000 forintba kerülnek, de akik további adományt jutatnának, azok az 5000 forintos támogatói jegyet is megválthatják a helyszínen. 


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)