Fesztiválhírek: a Portishead Benicàssimban

// 2010-12-02

Új rovatunkban időről időre eljövendő fesztiválok friss híreit tálaljuk, hogy a cidris tél folyamán se felejtsük el: lesz még nyár. Kezdésnek mindjárt  egy tengerparti buli: a spanyolországi Benicàssimban július közepén rendezik a FIB-et, igen erős zenei fölhozatallal, többek között a bristoli Portishead részvételével.

Új rovatunkban időről-időre fesztivál híreket tálalunk, hogy a cidris tél folyamán se felejtsük el: lesz megint nyár. A spanyol tengerparti városban Benicassimban a legmelegebb évszak második hónapjának közepén rendeznek igen erős fesztet, többek között a bristoli Portishead részvételével.
Már most biztos, hogy a Strokes, az  Arctic Monkeys, a Portishead és a Primal Scream is játszik a 16. Benicassim Nemzetközi Fesztiválon, a FIB-en. A fesztivál 2011 július 14-17 között szaggat a spanyol tengerparti városban.
A legtöbb rajongó Európa különböző részeiből utazik a spanyol tengerparti városba fesztiválozni. A legélelmesebbek már most jegytulajdonosként gondolhatnak a nyári kalandra, hiszen 4000 hetijegyet már eladtak a szervezők. A 45 brit fontba kerülő tikett nyolc napos tengerparti kempingbérletet is magában foglal.
Az idei FIB látogatottsága sajnos alulmúlta a tavalyi, rekordnak számító 200.000 fős látogatószámot, és a külföldi látogatók aránya  is jelentősen csökkent.
A szervezők elismerték, hogy a 2010-es fellépők listája – mint pl a Gorillaz, Specials, Prodigy, Ray Davies, Kasabian , P.I.L., Echo & the Bunnymen – kevésbé volt attraktív, mint az egy évvel ezelőtti. A 2009-es év sztárfellépői többek között az Oasis, Franz Ferdians és a The Killers volt.Új rovatunkban időről-időre fesztivál híreket tálalunk, hogy a cidris tél folyamán se felejtsük el: lesz megint nyár. A spanyol tengerparti városban Benicàssimban a legmelegebb évszak második hónapjának közepén rendezik FIB-et, igen erős zenei fölhozatallal többek között a bristoli Portishead részvételével.Új rovatunkban időről-időre fesztivál híreket tálalunk, hogy a cidris tél folyamán se felejtsük el: lesz megint nyár. A spanyol tengerparti városban Benicàssimban a legmelegebb évszak második hónapjának közepén rendezik FIB-et, igen erős zenei fölhozatallal többek között a bristoli Portishead részvételével.

Ilyen a FIB!

Már most biztos, hogy a Strokes, az  Arctic Monkeys, a Portishead és a Primal Scream is fellép a 16. Festival Internacional de Benicàssimon (FIB). A fesztivál 2011. július 14. és 17. között szaggat a spanyol tengerparti városban.

A legtöbb rajongó Európa különböző részeiből utazik a FIB-re. A legélelmesebbek már most jegytulajdonosként gondolhatnak a nyári kalandra, hiszen 4000 hetijegyet már eladtak a szervezők. A 45 brit fontba kerülő belépő nyolcnapos tengerparti kempingbérletet is magában foglal.

A szervezőknek ki kell tenni magukért, mert az idei FIB látogatottsága alulmúlta a tavalyi, 200 ezer fős rekordot, és a külföldi vendégek aránya  is jelentősen csökkent. Ennek okát sokan abban látták, hogy a 2010-es húzófellépők – Gorillaz, Specials, Prodigy, Ray Davies, Kasabian, P.I.L., Echo & the Bunnymen – listája kevésbé volt attraktív, mint a 2009-es Oasis, Franz Ferdinand, Killers vonal.