Amelie Poulaintól Mrs. Columbóig – heti koncertajánló

// 2010-12-02

Heti ajánlónkban a lekülönbözőbb stílusú koncerteket kínáljuk csütörtöktől szerdáig: rock, pop, dzsessz, elektronika és egy nagyszabású segélyfesztivál a heti palettán. Ha ránk hallgattok, koncertre mentek!

Ma este (újra csütörtök van) az A38-on ínyenceknek való estét rendeznek az Európai zenekarok a hajón sorozat keretében. Ott mutatja be új albumát (Dust Lane) a francia zeneszerző, Yann Tiersen. Ő szerezte többek között az Amelie csodálatos élete és a Good bye Lenin című filmek zenéjét is. Rajta kívül a német duó a Lonski és Classen, valamint a magyar Unbending Trees trió osztja a közönségnek. Eközben a Morrison’s Közgázon a külföldön is ismert The Moog árulja indie-t.
A magyar zenei élet számos arca gyülekezik a Hajógyári-szigeten péntek este. A kilenc különböző klubban zajló S.O.S: Magyarország rendezvény fő helyszínén a Studióban Keresztes Ildikótól, az Ámokfutókon és a Hip Hop Boyzon keresztül, Balázs Fecóig, vagy a Kowalsky meg a Vegáig, a legkülönbözőbb zenei stílusok reprezentánsai segítik az iszap katasztrófa áldozatait.
Közben a város különböző pontjain a kilencvenes évekből ránk maradt arcok koncerteznek a város különböző pontjain, így Ganxta Zollee és a Kartell az Old Man’s.ben, míg a Republik kispesti KMO-ban.
A szombati party timera elektronikus zenével játszó bulikat ajánlunk, ahogy beharangoztuk a külföldön is ismert downtempos producer Marcel öt év hallgatás után tér vissza a Merlinbe live produkciójával, melyet élőben közvetítünk a Koncertblogon.
A Rudas Fürdőben szombat este már második Cinetrip partyt rendezik ebben a szezonban. A line upon sorjázó remek dj-k közül mi most az élőben játszó Headshotboyz-t emelnénk ki. Az A38-on nu jazz buli lesz szintén szombaton.  Utoljára játszik Budapesten a tevékenységét meghatározatlan időre fölfüggesztő Barabás Lőrinc Eklectric, de Gyámánt Bálint brigádja a Bin Jip is odateszi magát – mindkét formáció zenéjét átszínezi Harcsa Veronika énekhangja. A programot az olasz nu jazz evangelista, Nicola Conte zárja dj-szettel.
A Nemadomfel nevű minőségi popzenét játszó zenekar Fészek-beli koncertjére hívnánk föl a figyelmet a vasárnapi kínálatból, Ebben a csapatban fogyatékkal élők zenészek hívják föl a figyelmet a hozzájuk hasonló sorsú embertársainkra.
Hétfőn az Old Man’s-ben a tagcserékkel együtt quartettből trióvá szűkült Mrs. Columbo mutat nyolcvanas évekbeli slágereket dzsessz feldolgozásban. A hármas énekese az egykori Megasztáros celeb, Galambos Dorina.
Kedden este megint csak az A38 hajóra érdemes elmenni, amikor svéd-norvég The Thing trió keveri a dzsesszt, punkkal-rocckkal. Az őszi gyakorlatnak megfelelően kedden a Megasztárosok koncerteznek a Club B7-ben, szerdán meg az X-Faktorosok a Corvinban.
Ugyancsak szerda este játszik a Just Kiddin nevű akusztikus rockbanda Alanis Morisette, Cardugans, Pink és Coldplay földolgozásokat az óbudai Bonyai Étteremben.Heti ajánlónkban a lekülönbözőbb stílusú koncerteket kínáljuk csütörtöktől-szerdáig: rock, pop, jazz, elektronika és egy nagyszabású segély fesztivál a heti palettán. Ha ránk hallgattok, koncertre mentek!

Headshotboyz

Csütörtök este az A38-on ínyenceknek való estét rendeznek az Európai zenekarok a hajón sorozat keretében. Ott mutatja be új albumát (Dust Lane) a francia producer, Yann Tiersen. Ő szerezte többek között az Amelie csodálatos élete és a Good bye Lenin című film zenéjét is. Rajta kívül a német Lonski és Classen duó, valamint a magyar Unbending Trees trió muzsikál. Eközben a Morrison’s Közgázon a külföldön is ismert Moog adagolja az indie-t.

A magyar zenei élet sokféle figurája gyülekezik a Hajógyári-szigeten péntek este. A kilenc különböző klubban zajló S.O.S. Magyarország jótékonysági rendezvény fő helyszínén, a Studióban Keresztes Ildikótól az Ámokfutókon és a Hip Hop Boyzon keresztül Balázs Fecóig, sőt a Kowalsky meg a Vegáig, a legkülönbözőbb zenei stílusok reprezentánsai segítik az iszapkatasztrófa áldozatait.

Eközben a kilencvenes évek arcai koncerteznek Budapest különböző pontjain, így Ganxsta Zolee és a Kartell az Old Man’s-ben, míg a Republic kispesti KMO-ban.

A szombati party time-ra elektronikus zenét kínáló bulikat ajánlunk. Ahogy már beharangoztuk, a külföldön is ismert magyar producer, Marcel öt év hallgatás után tér vissza a Merlinbe live produkciójával, melyet élőben közvetítünk a Koncertblogon.

A Rudas Fürdőben szombat este már a második Cinetrip Spartyt rendezik ebben a szezonban. A line-upon sorjázó remek dj-k egyike helyett mi most az élőben játszó Headshotboyzt emelnénk ki. Az A38-on nujazz-buli lesz, szintén szombaton. Utoljára játszik Budapesten a tevékenységét meghatározatlan időre fölfüggesztő Barabás Lőrinc Eklectric, de Gyámánt Bálint brigádja, a Bin Jip is odateszi magát – mindkét formáció zenéjét Harcsa Veronika énekhangja színezi. A programot az olasz nujazz-evangelista, Nicola Conte zárja dj-szettel.

A Nemadomfel nevű, minőségi popzenét játszó zenekar Fészek-beli koncertjére hívnánk föl a figyelmet a vasárnapi kínálatból. Ebben a csapatban fogyatékkal élő zenészek hívják föl a figyelmet a hozzájuk hasonló sorsú embertársainkra.

Hétfőn az Old Man’s-ben a tagcserékkel együtt női quartettből trióvá szűkült Mrs. Columbo mutat be nyolcvanas évekbeli slágereket dzsessz-feldolgozásban. A hármas énekese az egykori megasztáros celeb, Galambos Dorina.

Kedd este megint csak az A38 hajóra érdemes elmenni, amikor a svéd-norvég The Thing trió keveri a dzsesszt punkkal-rocckkal. Az őszi gyakorlatnak megfelelően ugyanaznap a megasztárosokis  koncerteznek a Club B7-ben, szerdán meg az x-faktorosok a Corvinban.

Ugyancsak szerda este játszik a Just Kiddin nevű akusztikus rockbanda Alanis Morrisette-, Cardigans-, Pink- és Coldplay-földolgozásokat az óbudai Bonyai Étteremben.