Jó csávók voltak

// 2020-03-05

A Kistehén tagjai közel 20 év befejezik, de azért ezt a nyarat és fesztiválszezont még lenyomják együtt. Utolsó budapesti koncertjük július 30-án lesz a Parkban.

A Kistehén 2002-ben egy animált karakterként látott napvilágot, aztán két év múlva létrejött zenekar is. Kollár-Klemencz Lászlóék 7 albumot adtak ki, turnéztak Európában és Amerikában, voltak igazi slágereik, a Szájbergyerek, az Ezt is elviszem magammal, a Virágok a réten, Jó csávó a Markó, vagy épp a legutóbbi nagylemezük címadó dala, a Bocsánat.


Vicces és helyenként abszurd, illetve társadalomérzékeny szövegeikkel, játékos előadásmódjukkal rengeteg rajongót szereztek, de most úgy döntöttek, továbblépnek, és az eddigi “egyik legszabadabb” lemezükkel befejezik a sztorit. A döntés közös, a zenekar tagjai mind felvállalják.

Mint mondják, “úgy érzik, a Kistehén keretein belül mindent elmondtak, amit szerettek volna, egyénileg pedig szeretnének új játszóterek után nézni, szóló-, illetve egyéb zenekari projektjeikbe átvinni a kreatív energiáikat”. Nincs harag, nincs semmi összeveszés, nem is siránkoznak, inkább vidáman búcsúznak.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Joe Satriani: új album, új klip, turné, koncert májusban a Trackben: