Csak zúzni akart

// 2020-03-04

Április 10-én jön Joe Satriani legújabb, már 18. lemeze, ami után szinte egyből több hónapos turné is indul. A Shapeshifting Tour május 8-án érkezik Budapestre, a Barba Negra Trackbe.

Joe Satriani Kenny Aronoff dobossal (John Fogerty), Bryan Beller basszusgitárossal (The Aristocrats) és Rai Thistlethwayte billentyűssel (Thirsty Merc) turnéztatja majd új lemezét.

Az új albumról eddig egy dalt hallhattunk, a Nineteen Eightyt, ami egy spirituális utazás a nyolcvanas évekbe; ekkor Satriani még legelső együttesével, a The Squares-szel zenélt, és igazából nem volt ismert.

Abban az évben, amikor az American Gigolo, a The Shining, a Raging Bull és a Caddyshack kijött, csak zúzni akartam. A Nineteen Eighty az én nagyenergiájú, instrumentális visszautazásom abba az évbe – magyarázza a gitáros.

A dalhoz készült videoklipet fia, ZZ Satriani rendezte:

A Shapeshiftinget a Sony Music/Legacy Recordings adja ki. A producer maga Satriani és Jim Scott (Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, Tom Petty & The Heartbreakers) volt, a masztert pedig John Cuniberti csinálta. A közreműködők között találjuk a legendás dobost, Kenny Aronoffot, aki ugye a turnéra is elkíséri Satrianit, de hallhatjuk a lemezen Chris Chaney basszusgitárost (Jane’s Addiction), Eric Caudieux billentyűst, Lisa Colemant (The Revolution) és Christopher Guest is.

A turné európai része 42 állomásból áll, és hamarosan jönnek az amerikai dátumok is. A budapestit május 8., péntekre a Concerto Music szervezi, belépő elővételben 9900, a koncert napján pedig 11 900 forint. Jegyek a Rock1-en, a Tixán és a Ticketportalon már kaphatók.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Nyerj párosjegyet soldoutos Szabó Balázs Bandája-koncertre!