Ezek lehetnek A galaxis őrzői 3 zenéi

// 2020-04-22

James Gunn egy 46 számos Spotify-listán mutatta meg, hogy mi a teljes mezőny, amiből válogatja A galaxis őrzői filmekben a sztori szempontjából is fontos hetvenes-nyolcvanas évekbeli számokat.

A Király válogatáskazi soundtrack a történet szerint a főszereplő, Peter Quill aka Űrlord édesanyja, Meredith válogatáskazettája. Ami egyébként filmzeneként a Billboard 200-as listájának első helyét is megszerezte, rengetegen le is töltötték, és még a bakelitkiadása is szépen fogyott.

Ezen a 46 számos listán van olyan szám is, ami végül nem került be a filmbe, és már nem is nagyon fog, de sok olyan is, amivel még voltak tervei a rendezőnek, így ezeket alapból nem is akarta világgá kürtölni. De a koronavírus-járvány fölülírta ezt, és mint mondta, most fontosabb, hogy minél több öröme legyen az embereknek ezekben a nehéz időkben.

James Gunn amúgy sokat foglalkozik a rajongóival a karanténban. Már biztosított mindenkit, hogy a várva várt A galaxis őrzői 3 nem fog csúszni, aztán megmutatta nekik, hogy mik a kedvenc akciófilmjei. Hálás is lehet a rajongóinak: a Marvel tulajdonosa, a Disney alig akarta a harmadik rész rendezéséhez is odaengedni, 2008 és 2011 között született Twitter-bejegyzései miatt, melyekben pedofíliával és nemi erőszakkal vicceskedett. Komoly petíciók és mozgalmak indultak, hogy bocsássanak meg neki, de hogy végül így lett, abban minden bizonnyal jelentős szerepet játszott az is, hogy az általa rendezett első két Galaxis őrzői összesen több 1,5 milliárd dollárt hozott a Disney konyhájára.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Mesterséges intelligenciával: