Év eleji diéta – heti koncertajánló

// 2011-01-06

Úgy punnyadnak el január első heteire a bulira járó arcok, ahogy fölpörögnek az év végére. A koncertkínálat is szegényesebb ilyenkor, de van azért érdemes mulatság. Hogy mást ne mondjunk, az Európa Pont szombati megnyitójáról élőben közvetítjük a tervek szerint Nyeső Mari, Palya Bea és a Rotfront koncertjét a Millenárisról.

Zséda

A csütörtöki szűkös kínálatból mindenképpen említésre méltó az azonos tagokból álló Robinzon Kruzó és Makám koncertje, az RS9 Színházban, az egykori Madách Kamarában. Krulik Zoltán zenekarvezető személyesebb hangvételű projektje, a Kruzó tölti ki az este nyolckor kezdődő műsor első felét, utána pedig következik a Makám európai, magyar, balkáni és indiai elemekből összeálló világzenei koncertje.

Úgy punnyadnak el január első heteire, a bulira járó arcok, ahogy fölpörögnek az évvégére. A koncert kínálat is szegényesebb ilyenkor, de marad azért érdemes mulatság az év elejére is. Hogy mást ne mondjunk, az Európa Pont szombati megnyitójáról élőben közvetítjük a tervek szerint Nyeső Mari, Palya Bea és a Rotfront koncertjét Millenárisból.
A csütörtöki szűkös kínálatból mindenképpen említésre érdemes az azonos tagokból álló Robinzon Kruzó és Makám koncertje az RS9 Színházban, az egykori Madách Kamarában.  Krulik Zoltán zenekar vezető személyesebb hangvételű projektje, a Kruzo tölti ki az este nyolckor kezdődő műsor első felét, utána pedig következik a Makám európai, magyar, balkáni és indiai elemekből összeálló világzenei koncertje.
Pénteken sem pörög be annyira a város, hogy mást ne mondjunk a máskor nívós koncertekkel csalogató A38 hajó is zárva tart, de a Gördörben sem lesz semmi érdemleges. Így Ganxta Zolee és Kartell koncertjére fanyalodhatnánk. Zanáék műsora kilenckor kezdődik a z Old Man’s-ben. A Dob utcai Spinozában ez alatt pezsgős-vacsorás klezmer buli kínálkozik, a Sabbathsong Klezmer Band jóvoltából.
A szembemenve az koncert ínséggel a Dürer-kertben szombaton meg is rendezik az év első fesztiválját. Az Ezerarcú Némó booking One and the Same fesztiválja zúz is ahogy kell hardcore punk programjával. A minifesztire Veszprémből, Szentesről, Szombathelyről vagy Csepelről is érkeznek zenekarok, úgymint a Can’t Break Me, a Living Dead Army, a Savari Colonia Hardcore vagy a Csepel Hardcore.
Ahogy arról beszámoltunk szombaton nyitják meg az Európa Pontot a Millenárison, ahonnan a tervek szerint délután négytől közvetítünk. A Koncertblog élő műsorába elvileg Nyeső Mari, Palya Bea és a Rotfront koncertje is belefér.
Vasárnap este héttől (N)ők és Ők sorozatban Zséda lép föl az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, ahol feltehetőleg slágereit is előadja majd.  Kilenctől pedig a Palermo Boogie Gang koncertezik az Old Man’sben.
Úgy látszik az Old Man’s azért masszívan tartja magát január első napjaiban is, hétfőn este nyolctól például az egykori Megasztáros házaspár Szabó Eszter és Kontor Tamás koncertezik ott.  Az ír zenékre és táncokra cuppanóknak is akad ajánlatunk hétfőre, a Fővárosi Művelődési Házban a Fehérvári úton a Grenfields húzza a pörgős kelta zenét este héttől.
Kedden a Síp utcai Csakban a Bomb the Jazz partikon rendszeresen föltűnő Vázsonyi Janó szaxofonos és Kardos Dani gitáros improvizálnak együtt. A Mamut 2-ben található Jam Pubban pedig az egykori P. Mobilos billentyűs és basszer, Zeffer András és Kékesi „Bajnok” László mostani formációja, a Rock Band játszik este kilenctől.
Szerdán a Unitedes Pély Barna játszik a Funk Survivers-zel funkot és r’n’b-t az Old Man’sben este kilenctől. Emellett még kínunkban egy ősrégi elektronikus zenei partyt említenénk szerdára, az Ablak_a_Dubra manapság az Instantban pörög szerdánként, Nagával és Betával.Úgy punnyadnak el január első heteire a bulira járó arcok, ahogy fölpörögnek az év végére. A koncert kínálat is szegényesebb ilyenkor, de marad azért érdemes mulatság az év elejére is. Hogy mást ne mondjunk, az Európa Pont szombati megnyitójáról élőben közvetítjük a tervek szerint Nyeső Mari, Palya Bea és a Rotfront koncertjét Millenárisból.A csütörtöki szűkös kínálatból mindenképpen említésre méltó az azonos tagokból álló Robinzon Kruzó és Makám koncertje az RS9 Színházban, az egykori Madách Kamarában.  Krulik Zoltán zenekar vezető személyesebb hangvételű projektje, a Kruzo tölti ki az este nyolckor kezdődő műsor első felét, utána pedig következik a Makám európai, magyar, balkáni és indiai elemekből összeálló világzenei koncertje.

Pénteken sem pörög még be annyira a főváros, jellemző, hogy a máskor nívós koncertekkel csalogató A38 hajó is zárva tart, de a Gördörben sem lesz semmi érdemleges. Így Ganxsta Zolee és Kartel koncertjére fanyalodhatnánk. Zanáék műsora kilenckor kezdődik az Old Man’s-ben. A Dob utcai Spinozában ezalatt pezsgős-vacsorás klezmerbuli kínálkozik, a Sabbathsong Klezmer Band jóvoltából.

Szembemenve a koncertínséggel, a Dürer-kertben szombaton meg is rendezik az év első fesztiválját. Az Ezerarcú Némó One and the Same fesztiválja hardcore-punk programjával zúz, a minifesztre Veszprémből, Szentesről, Szombathelyről és Csepelről is érkeznek zenekarok, úgymint a Can’t Break Me, a Living Dead Army, a Savari Colonia Hardcore vagy a Csepel Hardcore.

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton nyitják meg az Európa Pontot a Millenárison, ahonnan a tervek szerint délután négytől közvetítünk. A Koncertblog élő műsorába elvileg Nyeső Mari, Palya Bea és a Rotfront koncertje is belefér.

Vasárnap este héttől a (N)ők és Ők sorozatban Zséda lép föl az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Kilenctől pedig a Palermo Boogie Gang koncertezik az Old Man’sben.

Úgy látszik, az Old Man’s masszívan tartja magát január első napjaiban is, hétfőn este nyolctól ugyanis az egykori megasztáros házaspár, Szabó Eszter és Kontor Tamás koncertezik ott. Az ír zenékre és táncokra cuppanóknak is akad ajánlatunk hétfőre, a Fővárosi Művelődési Házban, a Fehérvári úton a Grenfields húzza a pörgős kelta zenét este héttől.

Kedden a Síp utcai Csakban a Bomb the Jazz partykon rendszeresen föltűnő Vázsonyi Janó szaxofonos és Kardos Dani gitáros improvizál együtt. A Mammut 2-ben található Jam Pubban pedig az egykori P. Mobil-billentyűs és -basszer, Zeffer András és Kékesi “Bajnok” László mostani formációja, a Rock Band játszik este kilenctől.

Szerdán a unitedes Pély Barna játszik a Funk Surviversszel funkot és r’n’b-t az Old Man’sben este kilenctől. Emellett még kínunkban egy ősrégi elektronikus zenei partyt említenénk szerdára, az Ablak-a-Dubra manapság az Instantban pörög szerdánként, Nagával és Betával.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)