Ellenállás főműsoridőben – a noáros Molnár Áron Zebra-maszkja alatt SZFE-s maszkot villantott az Álarcos énekes döntőjében

// 2020-12-07

Vasárnap este zajlott az RTL-en az idei őszi-téli tévés évad legnézettebb produkciójának, az Álarcos énekesnek a döntője, három versenyzővel: a Röfivel, a Zebrával és a Banánnal.

Már az első leleplezés, a harmadik helyezett Röfié is nagyot szólt, mikor kiderült, hogy a maszk alatt nem női versenyző, hanem Puskás Peti volt, aki Gáspár Lacit helyettesítette is a nyomozók között, mikor ő elkapta a koronavírust.

Természetesen a nyomozóknak még közelítő tippje sem volt, például a tavalyi győztes Gallusz Nikivel és Tóth Gabival próbálkoztak. Puskás egyébként nemcsak nyomozóként volt beugró, hanem versenyzőként is, ugyanis az első Röfi Liptai Claudia volt, akinek azonban koronavírus-fertőzése miatt kellett idő előtt megválnia a jelmeztől és a szerepléstől.

A következő leleplezés az egész évad sztárjáé, a Zebráé volt, akinek megformálóját már el is találta a Csobot Adél, Hargitai Bea, Gáspár Laci és Sebestyén Balázs alkotta nyomozócsapat. A maszk alatt Molnár Áron, a Noár aktivista zenei mozgalom alapítója volt – mégpedig

a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájáért kiálló “egyenruhájában”, SZFE-s maszkban!

Egyébként csodálkoznánk, ha véletlen lett volna, hogy bekerült a műsorba – eleve az SZFE-blokád akkortájt indult, illetve nem sokkal előtte, mikor az Álarcos énekes őszi évada.

A Noár minden ügyhöz készít egy rapes, szövegközpontú számot, az SZFE függetlenségének ezt:


Ez pedig a bemutatkozó, öndefiniáló számuk, melyben Molnár Piroskától Mucsi Zoltánon, Nagy Ervinen, Pokorny Lián, keresztül Lovas Roziig szerepelnek ismert, sztárszínészek is:


A Noár jövőjéről pedig így írnak:

Elképesztő 3 év áll mögöttünk, és nem tudunk elég hálásak lenni azoknak a fantasztikus önkénteseknek, szakembereknek és támogatóknak, akik időt és energiát nem kímélve dolgoztak. Külön kiemelendő Séra Péter és Józan Péterné, akik nagylelkű adományukkal járultak hozzá a Mozgalom sikereihez. 2021-től viszont új fejezet nyílik a Noár Mozgalom életében. Az eddigi működést fel fogja váltani egy új és profibb irány, amiben Rád is szükségünk lesz. Hogy hogyan? Szövetségesként havi rendszeres vagy egyszeri támogatással segíthetsz minket, csapattagként pedig abban segíthetsz nekünk, amiben a legjobb vagy: szervezés, adminisztráció, fotó vagy videó, utcai aktivizmus? Gyere, csak Rád várunk!


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Újra Szívesen a Koncertblogon Dr. Zoidbergtől!