Egy Kiss Erzsi Zene a Koncertblogon – ma este felvételről!

// 2011-02-24

Tegnap este, február és így a naptári tél utolsó napján vettük föl az Erik Sumo Bandből és a Colorstarból is ismert énekesnő brigádjának, a nemrégiben megújult Egy Kiss Erzsi Zenének a koncertjét, este fél tíztől, az Instantban. Feltehetőleg a tavaly megjelent Ugató című albumról is hallunk jó néhány dalt. A koncertet ma este nyolctól felvételről közvetítjük.

Egy Kiss Erzsi Zene: a legújabb fölállás

Tehát hétfőn este fél tíztől nézhetitek az Egy Kiss Erzsi Zene koncertjét a helyszínen, az Instanban, egy nappal később, kedd este nyolctól pedig a Koncertblog streamjén. A kiforrott énekesnő nem manapság kezdte a szakmát, mi például az 1992-es, Szomjas György-féle kultdarabban, a Roncsfilmben fedeztük föl őt. Azt a jelenetet festette alá Kiss Erzsi sodró kántálása (“japi, papi, japi, papi, japi, papi…”), melyben Joó Géza (Gáspár Sándor) összebalhézott a fél taxismaffiával. Gézát végül annak rendje és módja szerint péppé is verték a fuvarosok a filmben.

De föltűnt a művésznő a Valami Amerika című moziban is, az Old Man’s-ben forgatott jelenet alatt épp az ő koncertje zajlik. De a filmepizódoknál jóval többször vett részt színházi és táncszínházi produkciókban, leginkább talán azonban az underground zenei élet megkerülhetetlen figurája. Egyedi “kisserzsinyelvű” énekstílusára Erik Sumo, azaz Tövisházi Ambrus is fölfigyelt, és meg is hívta Bandjébe állandó vendégénekesnőnek, ahogy a Colorstarban is közreműködött korábban.

Az Egy Kiss Erzsi Zene az énekes legrégebbi projektje. Az együttes tavaly megújult, és az év végén ki is jött az új, Ugató című albummal, mely az ötödik a sorban. A hétfői egyébként egy januárban elmaradt koncert pótlása, törzsét valószínűleg az új lemez dalai adják.