Ébredés a ködben – heti koncertajánló

// 2011-01-13

Ébredezik a város a szilveszter utáni hosszú másnapokból, a jövő hétre már sokkal szélesebb koncertkínálatot ajánlhatunk, ráadásul szerdán elkezdődik év első igazi fesztiválja is, a Világveleje a Gödörben, előtte hétfőn meg az Európa Kiadó koncertezik négy év után.

Újra Európa Kiadó hétfőn

Ébredezik a város a szilveszteri utáni hosszú másnapokból, a jövő hétre már sokkal szélesebb koncertkínálatból ajánlhatunk, ráadásul a következő szerdán elkezdődik év első igazi fesztiválja is, a Világveleje a Gödörben, előtte hétfőn meg az Európa Kiadó koncertezik négy év után.

Ma este a Corvintetőről közvetítünk, nem is kezdhetjük tehát heti ajánlókat mással, mint a Kerekes Band este kilenckor kezdődő koncertjével. Dob, basszus, brácsa, kobza, furulya: csángó bugi és etnofunk élő streamünkön. Ugyancsak ma este játszik többek között Jimi Hendrix-dalokat Tátrai Tibor örömzenebrigádja, a Magyar Atom, a Szeparé Bisztróban, fél kilenctől.

E héten ébred fel a szilveszter utáni álmából az A38-hajó. Pénteken (14-én) például Éveleje Fesztivált rendeznek ott. A rockbuli húzóneve mindenképpen Roy és Ádám triója, de fellép még az est alatt a Junkies közeli Stereomilk, a Napfénypresszó, a Timur Lenk és a Purga. A program este hétkor kezdődik. Még korábbra, már hatra tervezi koncertjét, az autentikus cigányzenét játszó Parnograszt a Millenárison.
Külön posztban foglalkoztunk a Dürer Kert januári programjával, benne a szombat esti punkos, rockos, popos Téli Fesztivállal, melyen a  a Fish!, a Fekete Teve, a Superego és a Fatal Error is föllép. A minifeszt este hatkor kezdődik, a Ferenczi György és a Rackajam viszont nyolckor csap a hangszerek közé a Fonó Budai Zeneházban. Ferencziék programjában megfér egymás mellett magyar folk és blues vagy múlt és jelen.
Vasárnap este kilenckor kezdődik az ABBA – The Show a Papp László Budapest Sportarénában. A műsorban elhangzanak az ABBA-életmű legjobb dalai és még történet is kanyarodik a zene köré. A Művészetek Palotájában már péntektől tart és vasárnap délután öttől folytatódik a szokásos év eleji dzsessz tehetségbörze, a Jazz Showcase. Reméljük pár év múlva már nekünk is többet mond a Four Bones, Rafael Márió Quartet, Kéknyúl Hammond Band, vagy a Hodek Dávid Trió neve.
Hétfőre megint a Dürer Kertet, pontosan a régi New York Hardcore banda, a Supertouch koncertjét ajánljuk, a kaput már este hétkor kinyitják. Eközben a Merlinben este kilenckor sokadszorra tér vissza Menyhárt Jenő csapata az Európa Kiadó, ezúttal négy év szünet után láthatjuk őket újra. Junkies frontemberének formációja, a Szekeres és Barbaró Wurlitzer Band tol punk ’n’ rollt a Rocktogonban kedd este.
Szerdán pedig a minifesztek után a Gödörben elkezdődik az év első komolyabb fesztiválja, a Világveleje. A nyitónapon Smárton Trio, The Hated Tomorrow, Puszi (ex Csókolom), Kelet-Nyugat, Crescendo, Malacka és a TAhO, Sajnos Batár, TV Manci (Szántó Faszi új bandája), Vasárnapi gyerekek, Illúzió búcsúkoncert, Bohemian Betyars, Napra is zenél a Gödör különböző helyiségeiben. A fesztivált hamarosan külön posztban is beharangozzuk.Ébredezik a város a szilveszteri utáni hosszú másnapokból, a jövő hétre már sokkal szélesebb koncertkínálatból ajánlhatunk, ráadásul a következő szerdán elkezdődik év első igazi fesztiválja is, a Világveleje a Gödörben, előtte hétfőn meg az Európa Kiadó koncertezik négy év után.Ma este a Corvintetőről közvetítünk, nem is kezdhetjük tehát a heti ajánlókat mással, mint a Kerekes Band ma este úgy kilenckor kezdődő koncertjével. Dob, basszus, brácsa, kobza, furulya: csángó bugi és ethnofunk élő streamünkön. Ugyancsak ma este játszik többek között Jimi Hendrix dalokat Tátrai Tibor örömzene brigádja a Magyar Atom, a Szeparé Bisztróban fél kilenctől.

E héten ébred fel a szilveszter utáni álmából az A38 állóhajó, pénteken (14-én) például Éveleje Fesztivált rendez. A rockbuli húzóneve mindenképpen Roy és Ádám triója, de fellép még az est alatt a Junkies-közeli Stereomilk, a Napfénypresszó, a Timur Lenk és a Purga. A program este hétkor kezdődik. Még korábbra, már hatra tervezi koncertjét, az autentikus cigányzenét játszó Parnograszt a Millenárison.

Külön posztban foglalkoztunk a Dürer Kert januári programjával, benne a szombat esti punkos, rockos, popos Téli Fesztivállal, melyen a  a Fish!, a Fekete Teve, a Superego és a Fatal Error is föllép. A minifeszt este hatkor kezdődik, a Ferenczi György és a Rackajam viszont nyolckor csap a hangszerek közé a Fonó Budai Zeneházban.

Vasárnap este kilenckor kezdődik az ABBA – The Show a Papp László Budapest Sportarénában. A műsorban elhangzanak az ABBA-életmű legjobb dalai, és még történet is kerekedik a zene köré. A Művészetek Palotájában már péntektől tart és vasárnap délután öttől folytatódik a szokásos év eleji dzsessz-tehetségbörze, a Jazz Showcase. Reméljük, pár év múlva már nekünk is többet mond a Four Bones, a Rafael Márió Quartet, a Kéknyúl Hammond Band vagy a Hodek Dávid Trió neve.

Hétfőre megint a Dürer Kertet, pontosan a régi new york hardcore-banda, a Supertouch koncertjét ajánljuk, a kaput már este hétkor nyitják. Eközben a Merlinben este kilenckor sokadszorra tér vissza Menyhárt Jenő csapata, az Európa Kiadó, ezúttal négy év szünet után láthatjuk újra. A Rocktogonban a Junkies frontemberének formációja, a Szekeres és Barbaró Wurlitzer Band tol punk’n’rollt kedd este.

Szerdán pedig a minifesztek után a Gödörben elkezdődik az év első komolyabb fesztiválja, a Világveleje. A nyitónapon Smárton Trio, The Hated Tomorrow, Puszi (ex-Csókolom), Kelet-Nyugat, Crescendo, Malacka és a TAhO, Sajnos Batár, TV Manci (Szántó Faszi új bandája), Vasárnapi gyerekek, Illúzió-búcsúkoncert, Bohemian Betyars és Napra a Gödör különböző helyiségeiben. A fesztivált hamarosan külön posztban is beharangozzuk.