Dzsesszre versenyeznek a sörfőzdék

// 2011-10-05

A Budavári Pálinka és Kolbász Fesztivál mellett a második Fözdefesztet is megrendezik a hétvégén (október 6-tól 9-ig, csütörtöktől vasárnapig). A Mikszáth téren és a Szabó Ervin téren valamint a Nothing but the Blues Pubban koncerteket hallhat a látogató a heveny sörkóstolás közben. Azok járnak a legjobban, akik a sör mellett a dzsesszt szeretik. Bart Dániel szervező, a tavaszi egynapos fesztivál tízezres közönségéből kiindulva, negyvenezer embert vár a csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényre.

Kővári Gergely (Armando) Grabanca volt az első feszt legjobb söre (Fotó: Művelt Alkoholista)

A Főzdefeszt szervezői a Mikszáth tértől, a Szabó Ervin térig terjedő terület jó pár vendéglátó egységével is együttműködnek az október 6-tól 9-ig csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényen. A tavaszi happeninghez hasonlóan ezúttal is versenyeznek a főzdék termékei, megválasztják a fesztivál legjobb sörét.

Minket viszont ennél is jobban érdekel a fesztivál zenei felhozatala, amely leginkább a dzsesszre épül. A Mikszáth téri színpad egy téren figyelő épület erkélyén lesz, míg a Szabó Ervin téri egy parkban. Bart Dániel kérdésünkre elmondta, hogy ezúttal nem akarnak hangos nagyszínpadot, a zenei programot pedig inkább aláfestésnek szánják a sörkóstoláshoz.

Mi is szívesen kóstolunk majd, de addig nézzük a zenei fölhozatalt. Csütörtökön még csak a Nothing but the Bluesban szól zene, ott este 8-tól hallható a Mojo Workings. Pénteken viszont már teljes gőzzel fúj a Főzdefeszt. A Szabó Ervin téren 6-kor kezd a Eichinger – Csuruklya Project, míg a Mikszáth téren 6-tól Mezei Gábor harmonikás, 7-től Kovács András gitáros, és 8-tól az Ez a Divat duó játszik. Ugyancsak nyolctól csap bele az Átjárók a Nothing but the Blues Pubban.

Szombaton 6-tól az Acoustic Cuts játszik a Mikszáth téren és a Kállai-Váczi-Szőke trió a Szabó Ervin téren, ahol 8-tól a Darvas-Both duó következik. Ugyanekkor a Nothing but the Bluesban a Csipesz zenekar, azaz az ex-Bluestrain zenél.

A vasárnapra nem találtunk újabb program pontot a feszt honlapján, de Bart Dániel meglepetés koncertet ígér a zárónapra, amikor az is kiderül, melyik főzdétől származik a fesztivál söre.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)