Coldplay-zsákbamacska a hajléktalanokért

// 2010-11-16

Megkezdte a jegyek árusítását a Coldplay a karácsony körüli liverpooli és newcastle-i – a hajléktalanok megsegítéséért rendezendő – koncertejeire. Az viszont még a jegyvásárlók számára is meglepetés, hogy pontosan hol lép föl a sztárcsapat.

Megkezdte a jegyek árusítását Coldplay a decemberi, karácsony közeli liverpooli és newcastle-i – a hajléktalanok megsegítésérére rendezett – koncertejeire. Az viszont még a jegyvásárlók számára is meglepetés marad, hogy pontosan hol lép föl a sztárcsapat.
Csak a dátum és a város biztos, tehát december 19-én Liverpoolban és december 20-án Newcastleben játszik a zenekar, hogy végül merre a két városon belül, az csak a koncertek előtt 24 órával derül ki.
A két koncert célja, hogy az egyedülálló hajléktalanokat támogassák, a zenekar honlapjára kitett nyilatkozatuk szerint ezt azért teszik, hogy a koncertlátógatóknak kis ízelítőt adjanak abból a mindennapi bizonytalanságból, amit hajléktalanok ezrei élnek át, mikor nem tudják, hogy hol hajtják  álomra a fejüket aznap.
A jegyértékesítés november 12-én délután 2 órakkor indult, a jegyek ára 50 angol font (kb 15 – 16 ezer Ft), de mielőtt leellenőriznénk a számlánkat és fapados járatokat kezdenénk keresni, néhány részletet még illik tudni, miszerint:
Néhány jegyet félreraknak a Coldplay honlap látogatóniak, attól függetlenül, hogy merre laknak. Ebből az is következik, hogy ebben, a nem szokványos értékesítésban a hely nagyon is fontos szerepet játszik, a web oldal felhasználóin kívül igazából csak azok a rajongók tudnak jegyet vásárolni, akik a fenti városokban  vagy azok környékén laknak.
És ezt vajon hogyan fogják ellenőrizni? – ötölhet föl a kérdés az olvasóban. Egyszerűen megnézik a bankkártyákhoz tartozó számlázási címeket – szóval, ha éppen nem Liverpool vagy Newcastle környékén élünk, akkor még mindig marad pár hetünk a költözésre.
Továbbá, szintén a rajongók számára, lakóhelytől függetlenül árverésre bocsátanak 200 jegyet és előadásonként 30 db extra jegyet, ami a legjobb üléshelyet, a zenekarral való találkozást, a korai bejutást, a pezsgős welcome drinket, fotózási lehetőséget és a VIP-bár szolgáltatásait foglalja magába.
A titkos koncertekkel kapcsolatban további infók a zenekar www.coldplay.com  vagy a jótékonysági szervezet  www.crisis.org.uk weboldalán találhatók.Megkezdte a jegyek árusítását a Coldplay a karácsony közeli liverpooli és newcastle-i – a hajléktalanok megsegítésérére rendezendő – koncertejeire. Az viszont még a jegyvásárlók számára is meglepetés, hogy pontosan hol lép föl a sztárcsapat.

Csak a dátum és a város biztos, tehát december 19-én Liverpoolban és december 20-án Newcastle-ban játszik a zenekar. Hogy a két városon belül merre, az csak a koncertek előtt 24 órával derül ki. A két esemény célja az egyedülálló hajléktalanok támogatása.

A jegyértékesítés november 12-én, délután 2 órakor indult, a jegyek ára 50 angol font (kb. 15-16 ezer forint), de mielőtt fapados járatokat kezdenénk keresni, néhány részletet jó tudni. Alapvetően a Liverpool és Newcastle környékiek juthatnak csak belépőhöz, bár néhány félretesznek a a Coldplay-honlap látogatóinak.

Emellett a nemzetközi rajongók körében árverésre bocsátanak 200 jegyet, és előadásonként 30 db VIP-jegyet – ez utóbbiak korai bejutásra, a legjobb ülőhelyekre, pezsgős welcome drinkre, fotózási lehetőségre, a VIP-bár szolgáltatásaira és a zenekarral való találkozásra is jogosítanak.