A trashmetál nagy négyese – párosjegyet nyertek Anthraxre!

// 2013-07-29

A trashmetál nagy négyeséből most az Anthrax érkezik Magyarországra, nyolc évvel a legutóbbi hazai fellépésük után. A július 30-i, Budapest Park-beli koncertjükre most nem kevesebb, mint öt párosjegyet osztottunk szét.

Mióta a Sziget komolyabb együttműködésre lépett a Lágymányosi, akarjuk mondani, Rákóczi híd pesti hídfőjénél lévő Budapest Parkkal, igencsak felpörgette a legnagyobb nevek bookingolását. Idén már volt Paramore-metál a Volt Fesztivál, Krs One-féle hiphop-rap pedig a Balaton Sound warmupjaként, most kedden Anthrax-trash, augusztus 12-én Hatebreed-hardcore, szeptember hatodikán pedig a goa-psy-ból indult trance-világsztár, az Infected Mushroom érkezik, majd egy nappal később maga Manu Chao.

Az Anthrax legutóbb nyolc éve lépett föl nálunk. Ami a trashmetál nagy négyesének, az Anthrax mellett a Megadeth-nek, a Metallicának és a Slayernek a magyarországi koncertjeit illeti, az idei Hegyalja Fesztiválon a 2011-es duplázás (Aréna, majd nyáron akkor is Hegyalja) után megint volt Slayer, míg a Metallica 2010 májusban nyomta le a Népstadiont, a Megadeth pedig tavalyelőtt áprilisban a Slayerrel együtt az Arénát.

Az 1981-ben alakult trash-alapvetés, az Anthrax tehát utoljára az utolsó előtti, 2005-ös mezőtúri Wan2 Fesztiválon csapott a húrok közé nálunk, azóta pedig jónéhány dolog történt az együttessel. A leglényegesebb talán, hogy a tagokat cserélgették úgy, mint más az alsóneműjét, és történt pár csúnya szóváltás is, ami ősöreg metálbandáknál szinte természetes (lásd a Slayer belharcait).

A lényeg, hogy a holnapi koncerten ismét az eredeti énekessel, Joey Belladonnával lép majd föl zenekar. Rob Caggiano gitáros idén januárban kiszállt a bandából egyéb stúdióprojektjeire hivatkozva, illetve mert túl sűrűnek találta az idei Anthrax-menetrendet; helyére a Shadows Fallból ismert Jonathan Donais szállt be. Szerencsére fagyos hangulatnak semmi nyoma, Rob Skype-konzultációk keretében segített Donais-nek betanulni a szólókat és a grízesebb részeket.

A koncerten valószínűsíthetően főleg a 2011-ben kiadott Worship Music albumról fognak reszelni a srácok. És persze a klasszikusok sem maradhatnak ki, sőt valami azt súgja, hogy egy-két új számot is fogunk majd hallani, hiszen Scott Ianék azt is elmondták, hogy nemsokára szeretnének ismét stúdióba vonulni, új lemezt felvenni.

Addig természetesen lehet pörgetni az idén márciusban kiadott Anthems ep-t (hivatalosan a Parkban is ezt turnéztatják amúgy), melyen klasszikus hetvenes-nyolcvanas évekbeli számokat dolgoztak föl az AC/DC-től, a Rushon át egészen a Thin Lizzyig. Az idő már-már túl jónak ígérkezik, de azt azért reméljük, hogy a srácok otthon hagyják a nyolcvanas években legendává vált farmerforrónacijukat…

Párosjegyet nyertek

Melyik részét utálja a legjobban a turnézásnak Chris Broderick, a trashmetál másik legendájának, a Megadeth-nek a gitárosa? (Segítség 2011-es videointerjúnk harmadik perce körül volt, a helyes válasz a repülés.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk Anthrax tárggyal kedden délután háromig. A helyes megfejtést beküldők között öt nyertest választottunk ki, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Anhtrax-koncertre, a Budapest Parkba: Baltás Nándort, Ipkovics Pétert, Körmendi Bálintot, Olasz Krisztiánt, Sipovits Gézát. A nyertesek ebben a cikkben, itt, illetva a Facebook-oldalunkon közöljük, őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!