A Portishead új albuma: “Csak a zene és mi”

// 2011-01-12

Végül 2011-ben jelenik meg a tavalyra ígért negyedik Portishead-stúdióalbum. A bristoli triphopzenekar producere, Geoff Barrow a Twitteren jelezte, hogy az új lemezt nem terjesztik közösségi oldalakon, kizárólag az iTuneson és nagy médiafelhajtás sem lesz körülötte. A manapság szokásos extrák, a bonus trackek és a remixek is lemaradnak az anyagról.

Portishead

Geoff Barrow producer és zenekarvezető tájékoztatása szerint már csak hat tweetet kell várni az új album megjelenéséig. A bristoli Portishead negyedik albumán nem lesz ingyenes letöltés, bonus track, remix, vagy rejtett és különleges tartalom. “Nem lesz továbbá támogató partner, speckó ruhakollekció, leleplező fotó a pletykalapokban, Myspace, celebproducer és még twitter sem, ahogy a lemezre utaló telefonkártyát sem kapni majd. Nem lesz zártkörű bemutató a sajtónak és celebparádé, nem lesznek akusztikus betétek és rádióbarát slágerek. Kizárólag az iTunes-on terjesztjük az albumot, amelyen csak a zene marad és mi” –  közli Barrow a Twitteren.

A triphopbanda legutóbbi – harmadik – stúdióalbuma, a Third 2008-ban jelent meg, tizennégy évvel az 1994-es első, a Dummy után. A negyediket pedig tavalyra ígérték még a stúdióba vonuláskor, 2009-ben, sőt abban az évben, decemberben meg is jelentettek egy dalt a Nemzetközi Emberjogi Nap tiszteletére, az Amnesty Internationalnek dedikálva.

A lemez megjelenése után a zenekar végigfesztiválozza a nyarat. Fellép a németországi Hurricane-on és Southside-on június 17-én és 18-án, Lengyelországban a Malta fesztin július 6-án, a szlovákiai Pohodán 9-én, a portugáliai Superbock Superock fesztiválon 15-én, a spanyolországi Benicassimban 17-én, a franciaországi Festival de Nimes-en július 19-én, végül a július 23-24-i londoni I’ll be your Mirror fellépőjeként is szerepel.

 

Forrás: Sarah Marie Pittman, Pollstar

 

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)

Csak 2011-ben jelenik meg a tavalyra ígért negyedik Portishead stúdióalbum. A zenekar producere, Geoff Barrow éppen a twitteren jelezte, hogy az új lemezt nem terjesztik közösségi oldalakon, kizárólag az Itunes-on és nagy média felhajtás sem lesz. A manapság szokásos extrák, a bonus trackek és a remixek is lemaradnak az anyagról.
Geoff Barrow producer és zenekarvezető tájékoztatása szerint már csak hat tweetet kell várni az új album megjelenéséig. A bristoli Portishead negyedik albumán nem lesz ingyenes letöltés, sem bonus track, sem remix, sem rejtett tartalom. „Nem lesz továbbá egyéb különleges tartalom, támogató partner, speckó ruhakollekció, leleplező fotó a pletykalapokban, myscpace, celebproducer, és még twitter sem, ahogy a lemezre utaló telefonkártyát sem kapni majd. Nem lesz zártkörű bemutató a sajtónak és celebparádé, nem lesznek akusztikus betétek és nem lesznek rádióbarát slágerek. Kizárólag az ITunes-on terjesztjük az albumot, amelyen csak a zene marad és mi.” –  közli Barrow a twitteren.
A triphop banda legutolsó – harmadik – stúdió albuma, a Third 2008-ban jelent meg, tizennégy évvel az 1994-es első után. A negyediket pedig még tavalyra még a stúdióba vonuláskor 2009-ben, sőt még abban az évben, decemberben meg is jelentettek egy dalt a Nemzetközi Emberjogi Nap tiszteletére, az Amnesty Internationalnak dedikálva.
A csúszás egyik oka lehet, hogy zenekar végigfesztiválozta a tavalyi nyarat és fellépett, a németországi Hurricane-on és Southside-on június 17-én és 18-án. Lengyelországban a Malta fesztin július 6-án, a szlovákiai Pohodán 9-én, a portugáliai „Superbock Superock” fesztiválon 15-én, a spanyolországi Benicassimban 17-én, végül a franciaországi Festival De Nimes-en  július 19-én. Idén pedig, már a lemez megjelenés után, a július 23-24-i londoni I’ll be your Mirror esemény egyik fő fellépőjeként szerepel a Portishead.Végül 2011-ben jelenik meg a tavalyra ígért negyedik Portishead stúdióalbum. A bristoli triphop zenekar producere, Geoff Barrow éppen a twitteren jelezte, hogy az új lemezt nem terjesztik közösségi oldalakon, kizárólag az Itunes-on és nagy média felhajtás sem lesz. A manapság szokásos extrák, a bonus trackek és a remixek is lemaradnak az anyagról.Geoff Barrow producer és zenekarvezető tájékoztatása szerint már csak hat tweetet kell várni az új album megjelenéséig. A bristoli Portishead negyedik albumán nem lesz ingyenes letöltés, bonus track, remix, vagy rejtett és különleges tartalom. „Nem lesz továbbá támogató partner, speckó ruhakollekció, leleplező fotó a pletykalapokban, myscpace, celebproducer, és még twitter sem, ahogy a lemezre utaló telefonkártyát sem kapni majd. Nem lesz zártkörű bemutató a sajtónak és celebparádé, nem lesznek akusztikus betétek és rádióbarát slágerek. Kizárólag az ITunes-on terjesztjük az albumot, amelyen csak a zene marad és mi.” –  közli Barrow a twitteren.A triphop banda legutolsó – harmadik – stúdió albuma, a Third 2008-ban jelent meg, tizennégy évvel az 1994-es első, Dummy után. A negyediket pedig tavalyra ígérték még a stúdióba vonuláskor 2009-ben, sőt még abban az évben, decemberben meg is jelentettek egy dalt a Nemzetközi Emberjogi Nap tiszteletére, az Amnesty Internationalnak dedikálva.A csúszás egyik oka lehet, hogy zenekar végigfesztiválozta a tavalyi nyarat és fellépett, a németországi Hurricane-on és Southside-on június 17-én és 18-án. Lengyelországban a Malta fesztin július 6-án, a szlovákiai Pohodán 9-én, a portugáliai Superbock Superock fesztiválon 15-én, a spanyolországi Benicassimban 17-én, végül a franciaországi Festival De Nimes-en  július 19-én. Idén pedig, már a lemez megjelenés után, a július 23-24-i londoni I’ll be your Mirror esemény egyik fő fellépőjeként szerepel a Portishead.