A lélek kilép a testből

// 2019-12-13

2020-ban új albumot ad ki az Astral Projection, december 20-án, pénteken is már ezt mutatják majd be a Cosmic Hug buliján a hajón.

Az ezoterikusok körében él a kifejezés egy olyan lélek vagy tudat megjelölésére, amit asztrális testnek hívnak, és ami képes elkülönülni a fizikai testtől és beutazni az egész univerzumot. Ritkán látunk olyan pontos egyezést egy zenész vagy zenekar nevében a zenéjével, mint az Astral Projection. Ezt a két izraeli öreget meghallgatni az A38-on december 20-án, pénteken a The Cosmic Hug jóvoltából pont ilyen érzés lesz: körbeutaztatja a lelkünket az univerzumon.

A két öreg kifejezés ebben a goa-goatrance szcénában olyannyira komolyan veendő, hogy 1989-ben már SFX néven elkezdték alakítani a saját zenei hangzásukat, amit jószerivel a mai napig megőriztek. Igaz, hogy megjelent egy csomó elektronikus és számítógépes megoldás, de náluk még a 2020-ban érkező új lemezen is hallható lesz az analog keveredése a modern hangzásokkal. Ez már sorban a tizennyolcadik kiadott lemezük lesz, és ha a kiadások évszámaira tekintünk, nincs benne egy nagyobb törés vagy kihagyás sem, pont úgy, rendületlenül adják ki a nagyobbnál nagyobb slágereket, ahogy annak idején a People Can Fly, a Mahadeva, Kabalah vagy a Dancing Galaxy számokkal örökre beírták
magukat a zenetörténelembe.


Ez a mix pont a Raja Rammal közösen készített Dance Is the Answer számmal nyit

Pár éve az egyik legpatinánsabb goakiadó, a Tip Records istállóját erősítik, idén év elején a főnök Raja Rammal is közös számot adtak ki. Fáradthatatlanság bizonyítékaképp elég megnézni a Facebook-oldalukat: az elmúlt pár hétben a világ különböző színpadain és fesztiváljain olyan nevekkel játszottak, fotózkodtak, bohóckodtak, mint Man With No Name, Tsuyoshi Suzuki, Raja Ram, Dean Braum, Cosmosis, Astrix, Ofer Dikovsky… Emellett nemrég érték el az 1,7 milliós Spotify-lejátszást, ami azért nem rossz egy igazából rétegzenét játszó duótól.

Saját bevallásuk szerint egyébként hétköznapi apukák. Egyiküknek már 20, míg a másiknak is tizenpár éves gyereke van, akit reggel iskolába kell vinni, aztán edzőterem és stúdiózás. (Azt mindenki döntse el maga, hogy mindez hogyan fér bele egyetlen életbe, de nekik láthatóan működik a dolog.) Mostani hajós bulijukon a Cosmic Hug részéről fellép még Wegha, illetve Tsubi. A jegyek három fázisban 3500, 4000 és 4500 forintért érhetők el online vagy a Telepen (Budapest, VII. kerület, Madách Ímre utca 8.), illetve itt nálunk játszani is érdemes értük.

Játék

Milyen hangzásúnak neveztük Ajja, a Cosmic Hug legutóbbi sztárvendégét októberi ajánlónkban? Helyes válasz: “sötéten lüktetős”.

A megfejtéseket december 20-án, pénteken délig vártuk a koncertblog1@gmail.com-ra Astral tárggyal. A helyes megfejtést küldők között egy nyertest választottunk: Gesztesi Pétert, aki ingyen mehet a péntek esti The Cosmic Hug: Astral Projection bulira, az A38-ra. A nyertest e-mailben értesítettük, egyúttal tudattuk vele a buliba bejutás módját.