A Dürer Kertben a január is zúzós

// 2011-01-12

A Dürer Kert januárban is számos rendezvénnyel bombázza a december végi pörgésben megfáradt koncertjárókat és buliarcokat. A kínálatban világzene, alternatív, rock, punk és drum’n’bass szerepel. Az ismert hazai zenekarok közül a Kampec Dolores, a Pop Iván, az Idoru és a VHK is zenél a Dürerben januárban, de egy New York-i hardcore-banda, a Supertouch is játszik ott 17-én, azaz jövő hétfőn.

Akkor is csak VHK!

Múlt hétvégén, amikor a szilveszter környéki dömpinget kifújva más koncerthelyszínek még zárva tartottak, a Dürerben már az év első fesztiválját is megrendezték, a hardcore-punk beütésű One and the Same-et.

Ma este pedig már egy régi underground zenekar, a Kampec Dolores játszik, holnap (13-án) a punkos Bugz kilencedik szülinapi buliján a Twister és a Cherokee is föllép, hogy pénteken aztán a tört ütemekkel és hiphoppal játszó Goodfellaz dj-i táncoltassák a hely közönségét.

Szombaton ismét fesztiválra gyűlnek az arcok a Dürerbe, mert őszi feszti után télit is rendez a hely. A rendezvényen uralkodó zenei stílus itt rock, ott, punk, amott meg britpop lesz, de mindegyik a magyar undergroundból. A feszt nagyszínpados zenekarai a Fish!, Fekete Teve, a Superego és a Fatal Error.
17-én, hétfőn a Skalar Music és a For the Kids Shows Budapest jóvoltából érkezik az Ajtósi-Dürer sorra a New York Hardcore egyik élbandája, a  Supertouch.  A koncertjegy 2500 forintot kóstál, míg a kapunyitás este hétkor lesz.
A Makám és Kolinda jövő szerdán, azaz 19-én játszik balkáni és kárpát-medencei folkot, némi klasszikus kamarazenével és dzsesszel kavarva. 20-án old school drum ’n’ basst tol Longman, Midlow, Reza és Kozy, pénteken meg újabb minifeszt tomboljon a jégtörés jegyében. A 21-én koncertező Aurora, Kretens, Hiszteria és Macskanadrág nevei mind egy régi vágású punk-orgiát ígérnek. Punkból rockba hajlik szombatra a program, 22-én tehát az Almost Hopeless, a Velvet Stab, a Till We Drop, az Idoru és az Insane jóvoltából.
A hónap utolsó hetének szerdáján, azaz 26-án a Pop Iván koncertje, az ő underground muzsikájuk maga a stílus kavalkád, utánuk pedig szabad zenélés következik a színpadon, egy jóízű jam. A 28-ai, pénteki buli a mostanában Vágtázó Csodaszarvas vagy Vágtázó Életerő néven futó VHK koncertje lesz, előttük az Isten Háta Mögött zenél és egy moderált beszélgatés is lesz  a mostanában  megjelent VHK -könyv és az éppen készülő film kapcsán  A koncerten felvett képeket is fölhasználják a mozi készítői. Aztán mivel is zárulhatna a bpm-mel és decibellel nem fukarkodó Dürer-január, 29-én szombaton, mint egy Metál vs Drum’n’ Bass bulival?A Dürer-kert januárban is rengeteg rendezvénnyel bombázza a december végi pörgésben megfáradt koncertjárókat és buli arcokat. A kínálatban alternatív, rock, punk és drum and bass. Az ismert hazai zenekarok közül a Kampec Dolores, a Pop Iván, az Idoru és a VHK is zenél a Dürerben januárban, de egy new yorki hardcore banda, a Supertouch is játszik ott 17-én, azaz jövő hétfőn.Múlt hétvégén, mikor a szilveszter környéki dömpinget kifújva más koncerthelyszínek még zárva tartottak, a Dürerben már az év első fesztiválját is megrendezték, a hardcore-punk beütésű One and the Same-et.Ma este  pedig már egy régi underground zenekar, a Kampec Dolores játszik, holnap (13-án) pedig a punk Bugz kilencedik szülinapi buliján a Twister és a Cherokee is föllép, hogy pénteken a törtütemekkel és hiphoppal játszó Goodfellaz dj-i táncoltassák a hely közönségét

Szombaton ismét fesztiválra gyűlnek az arcok a Dürerbe, az őszinte nevű Téli Fesztiválra. A rendezvényen uralkodó zenei stílus itt rock, ott, punk, amott meg britpop lesz, de mindegyik a magyar undergroundból. A nagyszínpados zenekarok a Fish!, a Fekete Teve, a Superego és a Fatal Error.

17-én, hétfőn a Skalar Music és a For the Kids Shows Budapest jóvoltából érkezik az Ajtósi Dürer sorra a New York Hardcore egyik élbandája, a Supertouch.  A koncertjegy 2500 forintot kóstál, kapunyitás este hétkor.

A Makám és Kolinda jövő szerdán, azaz 19-én játszik balkáni és kárpát-medencei folkot, némi klasszikus kamarazenével és dzsesszel kavarva. 20-án old school drum’n’ basst tpl Longman, Midlow, Reza és Kozy, pénteken, 21-én meg újabb minifeszt tombol. A Jégtörő Fesztiválon koncertező Aurora, Kretens, Hisztéria és Macskanadrág nevei régi vágású punkorgiát ígérnek. A program punkból rockba hajlik szombatra, 22-ére, az Almost Hopeless, a Velvet Stab, a Till We Drop, az Idoru és az Insane jóvoltából.

A hónap utolsó hetének szerdáján, azaz 26-án a Pop Iván koncertje következik, az ő underground muzsikájuk maga a stíluskavalkád, utánuk pedig – ahogy minden szerdán – szabad zenélés következik a színpadon: egy jóízű jam.

A 28-ai, pénteki buli a mostanában Vágtázó Csodaszarvas vagy Vágtázó Életerő néven futó VHK koncertje lesz, előtte az Isten Háta Mögött zenél és egy moderált beszélgatés is lesz  a mostanában  megjelent VHK-könyv és az éppen készülő film apropóján. A koncerten felvett képeket is fölhasználják a mozi készítői. Aztán mivel is zárulhatna a bpm-mel és decibellel nem fukarkodó Dürer-január 29-én, szombaton, mint egy Metál vs Drum’n’ Bass bulival?